Cevap: Kullanılmış Ürün İade Edilmez mi?
Sayın hukukçu85,
Son cümlenizde yanılıyorsunuz. Yazılım türü şeyler ambalaj açılınca iade edilemez. Fakat bilgisayar, TV için böyle bir durum söz konusu değil.
Mesafeli satışın özü bu zaten. Ürünü görmeden alıyor, evde deniyor ve memnun kalmazsa iade edebiliyor.
Siz bilgisayarı aldığınızda herhangi bir sorun yoktu da siz kullanırken bozulduysa da ürünü iade edebilirsiniz. Ama burada durum biraz farklı olur. Ürünü aldığınız ilk bir ay içinde ürün arıza verirse onarımı kabul etmeyip ya ürünün aynısından bir tane daha, yada bedel iadesi isteme hakkınız vardır. Tabi bunun için servisin rapor tutması, üründe bir arıza olduğunu kabul etmesi gerekir.
Servis üründe herhangi bir sorun yok deyip geri gönderirse ve siz de üründe bir arıza olduğu konusunda ısrarcıysanız bulunduğunuz ilçenin hakem heyetine giderek dava açabilirsiniz. Bilirkişi atanır, bahsettiğiniz şeyin arıza olup olmadığı hakkında rapor düzenler.
Cevap: Kullanılmış Ürün İade Edilmez mi?
playstation 2 almıştım, kardeşime,, açtık kurduk begenmedi illa 3 isterim dedi 2 gun sonra goturdum ıade etmek ıstedıgımı soyledım ama acmıs kullanmıssınız dediler,, bende dedimki eee napıyım reklamlardakı gıbı guzel değilmiş 3 almak ıstıyoruz,, 3e baktık fıyat baska x magazadakınden yuksek oyle deyınce ıade aldılar, ama bız 3 almadık oradan :D
yanı aslında bazı magazalar alıyor cunku bır arkadasım ıade etmek ıstemıs edememıstı,,