Cevap: Apartman önü kaldırım işgaline karşı ne yapılabilir?
Merhaba,
Yer apartmanımızın giriş katında, içki ruhsatı var, o da ayrı bir mesele ama ona şimdi girmeyeceğim. İşgal ettiği yer evin önündeki kaldırım. Belediyeye başvurduk "biz onlardan işgaliye aldık, karışmayız" deyip kestirip atıyor. Apartman önündeki kaldırım hakkında apartmanın söz hakkı olması gerektiği kanaatindeyim. Fakat nasıl bir yol izlemeliyiz, dava açarsak bunu hangi kanuna dayandırmalıyız, bu konularda bilgimiz yok.
Alıntı:
Mertem rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Yer apartmanımızın giriş katında, içki ruhsatı var, o da ayrı bir mesele ama ona şimdi girmeyeceğim. İşgal ettiği yer evin önündeki kaldırım. Belediyeye başvurduk "biz onlardan işgaliye aldık, karışmayız" deyip kestirip atıyor. Apartman önündeki kaldırım hakkında apartmanın söz hakkı olması gerektiği kanaatindeyim. Fakat nasıl bir yol izlemeliyiz, dava açarsak bunu hangi kanuna dayandırmalıyız, bu konularda bilgimiz yok.
Sizin apartmanınızın önündeki kaldırımda , benim ne kadar söz hakkım varsa, sizin de söz hakkınız o kadar sn.mertem
sanırım yanlış anlaşılma var. biz kaldırım bize tahsis edilsin demiyoruz, kaldırım olarak kalsın kimse işgal etmesin diyoruz. demokratik bir ülkede aksi yönde açık bir kamu yararı bulunmadıkça bir karardan en çok etkilenen vatandaşların o kararda söz sahibi olması çağdaşlığın bir gerekliliğidir. ben böyle düşünüyorum.
açıkta alkol verme kurallarına göre ruhsatda yazan alan içinde verilebilir.
https://www.tapdk.gov.tr/tr/anasayfa...-cezalari.aspx