Cevap: Babamla konuşulamadığı için şüpheli seni yapacağız dediler.
Sistemin isleyisi cok garip.bana sen suphelisin diyorlar sonra ben sucsuzlugumu mu kanitlamaya calisiyorum.yani sucluyu bulmaya calismak yok mu?
Eger is boyle yuruyorsa ben de yaparim boyle hakimligi.ben en basta cok rahattim.kendimden emin oldugumdan aldim bilgisayari gittim.ama orda hadi gel seni supheli yapalim gibi bir tavir olunca polise gidip tutanak tutturduguma da pisman oldum.keske hic gitmeseydim
Cevap: babamla konuşulamadığı için şüpheli seni yapacağız dediler.
Alıntı:
borsaci_b rumuzlu üyeden alıntı
MAC adresini bulamazlar %90 ihtimal. Zaten bulsalar MAC adresi sana ait çıkmasa ip adresi çıksa bile bence sorun ortadan kalkar ama MAC adresini yazılımla site üzerinden mail üzerinden tespiti çok zordur ancak java kullanan siteler alabilir. Davayı ciddiye alın hakim ve savcılarımızın bilişim konusunda eksikleri olduğundan bu davalarda savunma yapmak biraz zorlaşıyor konuyu anlatabilmek açısından.
Hocam bu dediginiz mac adresinin bulunmasini falan ben mi saglayacagim ya da ben mi talep edecegim.
- - - Updated - - -
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Sizin hakkınızda da babanız hakkında da soruşturma açılabilir. Davada açılabilir. Fakat suçu işleyen ceza alır. İnternetin şifreli olmaması ispatlanabilir bir durum. Ayrıca sadece internet ip si değil kullanılan cihazında ip numarası tespiti yapılabilir. Elektronik posta adresleri, bunların hangi bilgisardan yapıldığının incelenmesini isteyebilirsiniz. Size ait bilgisayar var ise bununda incelenmesini de isteyebilirsiniz. Siz suçu inkar edin. Babanız üzerine olan ve kimin kullandığı dahi mechül olan birşeyden size ceza verilebileceğini düşünmüyorum.
Cihazi sifresiz kullandigimizi nasil ispatlayabiliriz.eger bir yolu varsa hemen basvurayim.
Sizin ifadenizi aldılar, suçu inkar ettiyseniz ellerinde sizin suçu işlediğinize dair bir delil yok. Ortada sadece internet İp si var ve oda baba üzerine ve hala sizin hakkınızda dava açılacağı kesinde değil. Açılsada delil yokbence. Fakat olası bir davada yukarıda belirttiğim tespitlerin yapılmasını sizin talep etmeniz gerekecek mahkemeden. Şifresiz olduğu herhalde internet sağlayıcıdan görülür.
Ayrıca başka bir yolu daha var. Şikayetçi olanının şikayetten vazgeçmesi. Derdinizi müştekiyede anlatabilirsiniz.Çünkü suçunuz olmadığı halde onun şikayeti ile suçlanmış olacaksınız.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Sizin ifadenizi aldılar, suçu inkar ettiyseniz ellerinde sizin suçu işlediğinize dair bir delil yok. Ortada sadece internet İp si var ve oda baba üzerine ve hala sizin hakkınızda dava açılacağı kesinde değil. Açılsada delil yokbence. Fakat olası bir davada yukarıda belirttiğim tespitlerin yapılmasını sizin talep etmeniz gerekecek mahkemeden. Şifresiz olduğu herhalde internet sağlayıcıdan görülür.
Ayrıca başka bir yolu daha var. Şikayetçi olanının şikayetten vazgeçmesi. Derdinizi müştekiyede anlatabilirsiniz.Çünkü suçunuz olmadığı halde onun şikayeti ile suçlanmış olacaksınız.
Peki ben sucsuzlugumu kanitlayinca karsi dava acabilir miyim?
Yani ben sirf tutanak tutmaya gittim diye bu islerle ugrasiyorum.
Alıntı:
erdemzal rumuzlu üyeden alıntı
Sistemin isleyisi cok garip.bana sen suphelisin diyorlar sonra ben sucsuzlugumu mu kanitlamaya calisiyorum.yani sucluyu bulmaya calismak yok mu?
Eger is boyle yuruyorsa ben de yaparim boyle hakimligi.ben en basta cok rahattim.kendimden emin oldugumdan aldim bilgisayari gittim.ama orda hadi gel seni supheli yapalim gibi bir tavir olunca polise gidip tutanak tutturduguma da pisman oldum.keske hic gitmeseydim
Ne yazık ki iş aynen böyle yürüyor en azından bende öyle oldu resmen suçsuzluğumu kanıtladım. Bende birine "şahıs" dedim hakkımda hakaretten disipline verdi beni. Bende o kişi bana "pimpirikli" dedi diye bende onu şikayet ettim.
Bilişim davalarında resmen suçsuzluk kanıtlanıyor hele de ip nosu sizin ya da yakınınızın adınaysa.
Alıntı:
erdemzal rumuzlu üyeden alıntı
Peki ben sucsuzlugumu kanitlayinca karsi dava acabilir miyim?
Yani ben sirf tutanak tutmaya gittim diye bu islerle ugrasiyorum.
Karşı taraf direk sizin isminizi vermemiş anladığım kadarıyla ya da babanızın. Sadece birileri beni şikayet edip zor duruma düşürüyor demiş emniyet de sizi bulmuş yani karşı tarafın size dava açılmasında bir kusuru yok belki sizi tanımıyorudr bile.
Peki sayin uzmanlar ben su an ifade vermeye daha gitmedim.ifade vermeye gittigimde nasil bir yol izlemem lazim.sonucta o ifadeden sonra supheli ben olacakmisim.ifadede ne soylemem lazim ya da nasil davranmam lazim.