Cevap: Cezaevindeyim eşimden boşanmak istiyorum.
Kimse boşanmak için evlenmez. evlendikten sonra kadının çalışmak istememesi evinde olması vb. durumlar evlilik birliğinin ana durumlarından birisidir. yadırganacak bir durum yok. Eşler arasında tartışmalar ve sürtüşmelerde olabilir. bunlar eşleri ilgilendirir. çözüm ise yine eşler arasında bulunmalıdır.
Sonuçta oğlunuz ile eşinin evlenmeye dair istekleri erişkin ve daha önceden evlilik tecrübesi olan iki bireyin ortak ve hür iradeleri ile vermiş oldukları bir karardır.
Evlilikler, taraflardan birisinin keyfine / isteğine göre sonlandırılamaz. Müeyyideleri vardır, belli kurallarla boşanılır.
Eşlerin birbirlerinin anne babaları ile görüşmeleri ve yakın olmaları ile kendi ana babaları ile yakın olmaları güvenmeleri sıkı ilişkiler içerisinde olmaları da hayatın olağan durumlarındandır.
Erkeğin; evlilik birliği içerisinde sorumluluğunu üstlendiği kadına ve kadının daha önceki evliliğinde olan ve erkeğinde kabullendiği çocuğa bakma yükümlülüğü vardır. bu yükümlülükten imtina etmesi düşünülemez.
Sizin bahsettiğiniz gibi olsa dahi, çoklukla olayların iç yüzünü eşlerin dışında kimse bilemez. Ancak halen son iletinizde bile oğlunuzun eşine karşı bir yargı ile yaklaştığınız ve cezalandırmak istediğiniz hissi uyanıyor.
Ben de bir babayım sizin gibi yıllardır ben de dul um ve boyumca çocuklarım var. Onların tercihlerine saygı duyarım ve aldıkları kararlarla gurur duyarım. Kararlarını sorgulamam. Zira onları doğru kararlar alabilecek kadar sağduyulu ve öz güvenli, doğru insanlarla arkadaşlık edecek kadar mantıklı ve seçici, hatalardan yanlışlardan uzak duracak kadar sakin, düşene vurmayacak kadar vicdanlı yetiştirdim..
Geçmiş olsun..
Cevap: Cezaevindeyim eşimden boşanmak istiyorum.