-
yazdıklarınızı sonuna kadar ve dikkatlice okudum Ferda hanım.insanız.ve bu tür negatif durumlarda fevri olarak negatif tepkiler verebiliyoruz.evet sinir,moral vs her açıdan inanılmaz yıprandım ve yıpranmaya da devam ediyorum.ama inanın herşeye rağmen kendimi frenliyor ve bana yapılan herşeye rağmen yine de karşıdaki de insan ve bir ilahi adaleti de var bu işin diyerek telkin ediyorum kendimi.elbette hukuksal yollardan halletmeliyim herşeyi.ancak burada fikir alışverişi yapmak istedim diğer uzmanlarla.yani burada avukatı hakimi bunu yaşayan başka insanlar,herkes var.ve benim için başka insanları dinleyip onların yorumunu almak ta hep önemli olmuştur.dediklerinizi aynen uygulayacağımdan şüpheniz olmasın.bugünden itibaren daha ağır düşünerek listelemelerimi yapmalıyım önce.delillerimi düzgün bir şekilde sıralamalıyım.ardından da bir avukatın yolunu tutacağım ve onun dediği yoldan gitmeye başlayacağım.ancak gelen mesajlarda çoğunlukla görüyorum ki,davayı benim açmamam hep ön planda.mesela 6 ay geçtikten sonra otomatikman evi terkten dolayı boşanma davası açabiliyor ve çoğu hakkımı koruyabiliyormuşum o zaman.yani daha az kaybım oluyormuş.çünkü hemen açacağım dava haklı bile olsam beni maddi anlamda bi şekilde zarara sokar diyorlar.oysa bana 6 ay bile karılık yapamamış ve hakkından çok çok fazlasını çalıp gitmiş birine ben tek kuruş dahi vermekten yana değilim şu saatten sonra.dediğiniz gibi sakin olup hareket etmek ve acele etmemek sanırım en doğru yol.beni bu kadar güzel aydınlattığınız ve burada olan katılımlarınız için binlerce teşekkürler ediyor iyi çalışmalar diliyorum.
-
Sevgili cemocemocan,
Ben de benzer süreçleri yaşamış biri olarak, acizane sana fikrimi söyleyeyim.
Ben boşanma sürecimin başlangıcında ve Medeni Kanunu okuduğumda; dürüstlük, iyiniyet, sadakat, haysiyetli yaşam, aile onuru, eşlerin birliğe güçleri oranın da maddi ve/veya emek katkısı vs. kavramlarını bulunca "tamam, kolayca ben bu davayı kazanırım" demiştim. Sonra anladım ki, MK uygulamada ilk (yazılı değil, ama varlığı kesin) madde, "Aşağıdaki maddeler ancak kadın lehine olursa uygulanır".
Çok şanslısın, yat kalk dua et, çocuğun yok.
Hiç uzatma, ver kaç kuruş istiyorsa, bitir. Evlilik aktinin adam gibi adamlara verdiği hiçbir güvence yok. Sakın ama sakın kendini "ama ben haklıyım ve bunun tescilini istiyorum" hırsına kaptırma, sonra aksi tescil olur, şaşırıp kalırsın. Eminin avukatın da sana öncelikle bu yolu önerecektir.
-
ben eşimi ilk haftadan sonra tanımaya başlayabildim daha çok.ve o an karar verdim ki asla çocuk yapmamalıyım bir kaç yıl.iyi ki de bunu görebilmişim.gerçi bu kadarı aklıma bile gelmemişti ama hayat herşeyi gösteriyor yazık ki insana.yargı sisteminde bir adaletsizlik olduğu gerçek.ortada dayak yiyen, hakarete uğrayan,çocuğuyla ortada bırakılan, sokağa atılan,dışalnılan yada buna benzer olumsuzluklarla savaşan bir kadın olsa ve yargı korusa bunu amenna.sonuna kadar arkasında dururum her haksızlığın.ama böylesi konularda adaletin halen kadının lehine karar vermesi,erkek nasılolsa çalışıyor,bi şekilde para kazanıyor gibilerinden olaya bakıp tamamen kocayı haksız konuma düşürmesi,düğünde yapılan herşey kadına yapılmış gibi (ama onun namusu) gözüyle hareket edilmesi kadar saçma bişey olamaz.ne yani kocanın namusu haysiyeti şerefi ne olacak.sorun sadece kadının namusu olarak mı düşünülüyor.tuhaf.ama kesinlikle düzenlenmesi gereken çok şey var bu konuda....
-
Sayın cemocemocan;
size önerimizi tekrarlıyoruz ancak iletilerinizdeki sıkıntılarınızın boyutu artık hukuki olmaktan çıkmıiştır. Vakit kaybetmeden bir avukatla bağlantıya geçiniz.
-
senin adına çok üzüldüm sevgili arkadaşım fakat bazen de yaşanması gerekiyormuş ki yaşıyorım deyip geçmeyi bilmeliyiz.ilerideki yaşantımızda geçmişten feyz almalıyız belkide yani tecrube.yinede bu tarzda tecrube edinmeyi elbette kimse istemez.ama bazen kaderimizi belirleyemiyoruz.hakkında hayırlısı olur inşallah.kendini fazla yorma bence bu konuda gidene gel gelene git deme bence dünya malı deyip geç sağlık olsun de.kimbilir belkide çok daha kotu sonuçlar yaşayacaktın devam etseydin hakkında hayırlısı bole imiş demek.sen yinede bir avukattan destek al bence.yeni hayatında başarılar.
-
aslında böylesine hukuki bir sitede böylesine pozitif mesajlar almak ta insana ayrı bir enerji ve güç veriyor.herkesin birleştiği noktada karar kıldım ve doğru bir avukat bulup doğru bir zamanda onunla birlikte hareket etmeye karar verdim ben de.böylesine güzel fikir alışverişleri yapılan bir sitede olmak ve bu mesajları okumak inanılmaz güzel.çok çok teşekkür ederim...