Cevap: Bahçe Katı Su İzolasyonu Problemi
Merhaba,
Konu ile ilgili son durumu sizlerle paylaşmak istiyorum.
Epey bir süredir çok sayıda avukat, izolasyon firması, eş-dost ile konu hakkında fikir alışverişlerinde bulundum.
Bir ara evi aldığım kişiye iade davası açmayı bile düşündüm ancak kaybedilmesi durumunda çok fazla avukatlık masrafı çıkacağından o riske giremedim açıkçası.
Daha önce kredi masraflarının iadesi ile ilgili çalıştığımız avukat arkadaş şansımıza bizim binanın yapı denetimini yapan firmayı tanıyormuş. Yapı denetim firması ile görüştü ve firma bizim binaya dışarıdan drenaj yaparak problemi gidermeyi kabul etti. Drenaj işlemi, bina duvarlarının tam kenarının temel hizasına kadar kazılarak dibine bir kat beton atılması ve üzerine de gelen suyu tahliye etmek için drenaj borularının yerleştirildiği bir işlem. Bu sistem sayesinde, gelen bahçe sulama ve yağmur suları binaya yaklaşamadan direkt tahliye edilmiş olacak.
Meğer ki, temel ile ilgili konularda yapı denetim firması sorumluymuş ve firma kapansa bile imzayı atan kişinin sorumluluğu 10 yıl boyunca devam ediyormuş. (şaşırtıcı ama bir o kadar da sevindirici)
Avukat arkadaş yapılan işlemden sonra halâ problem olursa dava açma hakkımızın saklı olduğunu söyledi.
Apartmanca toplandık ve konu hakkında mutabık kaldık. Sağolsun komşularımız avukatlık masraflarının da ortak ödenmesi gerektiğini ben söylemeden kendileri söyledi. (Ben cebimden ödemeye bile razıydım)
Gelecek günler ne gösterecek, yine sizlerle paylaşmak dileğiyle..
Hoşçakalın...
konuyu hortlatayım benimde denizlide bahçe katı rutubet sorunum var yönetici kaldırımlar yapılırken temele kadar değil de 50cm kadar yalıtım yapıldı diyor ama toprak altında kalan kısımda rutubetten boyalar döküldü yakında sıvalarda düşecek yöneticiye söylememize rağmen bir işlem yapılmıyor yöneticiye nasıl bir yaptırım uygulayabiliriz.
Merhaba,
Apartmanınız kaç senelik? Müteahhit ya da yapı denetim firmasına bir yaptırım uygulama durumu olabilir mi diye soruyorum.
Eğer eski bir binaysa, apartman yönetiminin bu ayıbı giderme zorunluluğu vardır diye tahmin ediyorum. Nasıl ki çatı olmayan binalarda, en üst katta oturan vatandaş hukuki yolla çatıyı zorla yaptırabiliyorsa, bahçe katında oturan vatandaşın da izolasyonu hukuki yolla yaptırma hakkı olduğunu düşünüyorum.
Saygılar..