salt hagb derken ?
Printable View
salt hagb derken ?
Yukardaki görüyor kardeş adalet herkes için
kurumların ruhları yoktur üzülmezler lakin kurumların hatalı kararları ruhları olan biz insanları üzmekte ve zedelemektedir. Şuan'a kadar tsk, pmyo, pomem, ceza infaz memurları haricinde hagb nedeniyle arşiv araştırması olumsuz yazılan hagb nedenlerinin hiç biri 657/a-5 içermeyen biri olarak 76milyon nüfusa sahip ülkede tekim herhalde...
ve ne kadar üzücisi bakanlıkta telefonla görüşmeye çalıştığınız kişiler sanki aşağılık bir insanmışsınız gibi telefonda konuşuıyorlar ya onu da geçtim bimer'den yazıyorsunda cevap bile atmıyorlar ya
işte bişiler yapılmaya iyileştirilmeye çalışılıyor ama işe yaramadığı buradan görülüyor.
Üniversitedeyken bir hatadan ötürü kaçak elektirikten ceza aldım.Şuan sicilimde 5237 sayılı kanun 203/1 şeklinde adli sicil var.Buda mühür bozma suçu oluyor.Memuriyete girmeme engel olurmu?Yüz kızartıcı suçmudur.Adli sicilden ve arşiv kaydından sildirme şansım nedir?2012 de çıkan 6352 sayılı kanunla sicilim silinirmi? Sicilimde hagb de yazmıyor nedir bu anlamış değilim :(
Yüz kızartıcı değil gerekçeli kararda verilen cezaya bakmak lazım bir yıldan az hapis cezası veya adli para cezasıysa memuriyete engel olmaz.
Sayın avukatım bunu sicilden nasıl silderebiliriz.Sicilde yazan sadece bu.Elimde gerekçeli karar yok.2010 yılından beri sicilde varmış.MAhkeme olduğunda temyize filan gönderdik.O zaman üstüne düşmedim.Şİmdi adli sicil belgesi almak istediğimde tck 5237 203/1 yazmakta.Hagbt olsa yazardı dimi?Hagbt olduğunda 5 yılda sicilden sildirilebiliyormuş herhalde.Değilse şayet nasıl sildirilebilir?BAşvurduğum kurumda bunu nasıl izah edebilirim.Çok teşekkür ederim saygılarımla.
Bu sorularınızın cevabı gerekçeli kararda yazılıdır hagb verilmemişse kararda yazılı cezanın infaz edilmiş olması gerekir sicilden kaldırılması için verilmişse sürenin dolması gerekir.
Gerekçeli karara nasıl ulaşabilirim sayın avukatım.Ben en son savcılığa gidip hagb istiyorum dedim2009'da.O günden sonra elime herhangi bir evrak gelmedi.Şimdi adli sicilime baktığımda bir sürü numara ve yargılandığımmahkemenin adı ve 5237 203/1 yazıyor.Yani ben hagb almamamışmıyım? Almamış isem aldığım cezayı çekmişmi oluyorum?En önemlisi sicilden sildirdiğim takdirde arşiv kaydına geçermi.Oradan nasıl sildirebilirim.Çok sağolun Allah razı olsun sizin gibi insanlardan.Ayrıca belediyeye açıktan atanma durumum var orada bunu nasıl izah edeceğim?
Mahkeme ve dosya bilgileri ile yargılandığınız mahkemenin kalemine gidip tasdikli suret isteyin elinizde dursun yazan bilgilere özellikle hüküm kısmında yazılı kısımlar durumunuza açıklık getirebilir.
Engin bey hagb olsaydı bu sicilde gözükmezmiydi?Forumlarda hagb nın genelde yazdığı söyleniyor.Mühür bozma suçundan sicilimin olduğunu varsayarsak bunu adli sicilden ne zaman sildirebilirim?BU suç yüz kızartıcı bir suçmudur?Bana mahkeme kararı tebliğ edilmedi.4 sene geçmesine rağmen bununla ilgili ne yapabilirim.Çok sağolun.