Baştan beri ben ne diyorum?
Para kazanmak istiyorsanız okumayacaksınız. Her şey bunu göstermiyor mu?
Printable View
Baştan beri ben ne diyorum?
Para kazanmak istiyorsanız okumayacaksınız. Her şey bunu göstermiyor mu?
Bu nasıl bir teşviktir . Zaten param olsa kendime bir elektronik firma açardım. Ailemin umudu ben ve kardeşim tekiz. İstiyorsanız okumayayım boyacılık yapayım batmanda yapılan en çok meslek bu.
Sen para kanacağım dedin ve bir Elektronik ve Haberleşme Mühendisi(şenoleker) para kazanmak istiyorsan okuma diyor.
Batman vergi rekortmenleri listesi gönderdik bunlar okumayan insanlar benim için ölçüt değil diyorsunuz.
Hangi mesleği seçtiğiniz önemli değil, diğer şartlarında oluşması gerekir diyoruz. Avukat olsam, Perkande mağaza açacak gibi işlek bir yerde bir yer tutsam diye cevap veriyorsunuz.
Ne var yani boyacılık ayıpmı? Bende Denizli de Ülkenin en batısında 7 yaşında simit sattım ayakkabı boyadım. Hem okudum Hem babamın tamirhanesinde kir kara içinde çalıştım. Hayat şartları sadece Batman damı kötü acımasız zannediyorsun? Batmanda şartlar ne ise Batının gecekondularında, köylerinde, Metropollerin kenarlarındaki gettolarda da şartlar aynı ve acımasız.
Yukarıdaki yazımda örneklerini verdiğim mühendisleri çalıştıran patron ne mezunu? ilkokul. Türkiye nin neredeyse en büyük zenginlerinde ilk 10 içersindedir.
İksinden birini seç artık. Aç kalmazsın.
O vergi rekortmeninin en başındaki kişilerin mesleği ne? Boyacı değildir sanırım. Ama sen de söylüyorsun ki, onlar tahsilli değiller. Demek ki para kazanmak için tahsil gerekmez.
Bill Gates dünyanın en zengin adamlarından. Aynı şekilde Steve Jobs da öyleydi. İkisi de üniversite mezunu değildi. Ama onlar da emin olun ki yaptığı işe "çok para kazanmak" için başlamadılar. Sadece kazanabileceklerini fark ettiler kazandılar.
Ben mühendisim. Ama elektronik mühendisliğini "çok para kazanmak için" okumadım. Elektroniği çok sevdiğim için okudum.
Burada tanıdığım çok ama çok başarılı bir avukat var. Onun da hukuk bölümüne "çok para kazanmak için" gitmediğini biliyorum. Hukuğa olan tutkusundan dolayı o bölümü seçti.
Siz en baştan beri ısrarla "para kazanmak" diyorsunuz. Ben de ısrarla bu sorunun DOĞRU CEVABINI veriyorum. Para kazanmak için okumak gerekmez. Rekortmen listesine bakın inanmazsanız. Neden orada avukatlar mühendisler yok?
Ama görünüyor ki sizin bir üniversite okumak gibi de bir isteğiniz var. Şimdi karar verin: Avukat ya da mühendis mi olmak istiyorsunuz yoksa çok para kazanmak mı?
Avukat ta mühendis de benzer paralar kazanır. Eğer maaşlı işe girerlerse ikisi de benzer maaşlar alır. 1500 liraya çalışan mühendis te avukat ta var. 5-10 bin liraya çalışan da, daha çok paralar alan da. Kendi işlerini kurarlarsa ikis de aç kalabilir veya büyük paralar kazanabilir. Aralarında fark yok o kadar.
Her türlü davaya Bakabilir. Ama avukatlar belirli işlerde uzmanlaşırlar. Ceza davalarında uzmanlaşmışlarsa en çok bu davaları alırlar. Yada belirli işleri alıp o davalarda başarılı oldukça kendiliğinden o işlerin markası olurlar. Büyük davaların aranılan avukatı olurlar büyük dava büyük para demek. Ama diğer davalara bakamaz diye bir kanun yada uygulama yoktur.
Bu mesleği Batmanda yapmayı düşünüyorsan eğer Bilişim suçlarında master yapman yada uzmanlaşmanın sana pek faydası olacağını zannetmiyorum. Bunun için daha büyük şehirleri tercih etmeni öneririm.
Bazı avukatların hiç kazanmıyor hatta işsiz olduğu söyleniyor. Siz bu konu hakkında neler söyleyebilirsiniz?