Kiraya vermede sorun yok zaten. Dubklekse 2. kapı açmakda sorun var. Projede 2 ayrı kapı yoksa ve ayrı kapı açılırsa, yada 2 ayrı bağımsız bölüm olarak yeniden projelendirilmek istenirse sorun var.
Printable View
Yanıtlar için teşekkürler...Şöyle söyleyeyim. Dubleksin yukarı katta da, aşağı katta da kendi daire giriş kapıları var. Sonradan konulmadı. Projede var. Yapılan sadece alt kat ve üst kat bağlantısı kesildi. Bağımsız iki daire haline getirildi. Yanıtını aradığım sorular şunlar: 1- Yukarıda arkadaşın da belirttiği gibi, oda oda kiraya verilebilen dubleks daire (buradaki durumda dubleksteki toplam 4 oda ayrı ayrı kiraya verilebiliyor!) neden iki bağımsız daire olarak kiraya verilemiyor? Bu şekilde kiraya vermek için diğer kat maliklerinin onayını almak gerekir mi? 2-Dubleksi ikiye ayırmak sorun çıkarır mı? Şu haliyle iki daire birbirinden ayrılmış durumda. Bu durum sorun yaratacaksa zaten bağımsız şekilde iki ayrı daire şeklinde kiraya verilmesi de söz konusu olamayacak.
Kaçıncı defadır aynı şeyi yazıyorum ama, yukarılarda da belirttiğim gibi;
Kiraya vermenizde bir sakınca yok. ister öğrenciye ister aileye, Kapı açmanızda problem vardı oda projede varmış zaten.(Projede kapı olmasa idi kapı açamazdınız. Açsaydınız kat malikleri size dava açabilrdi.) Ama şimdi problem yok.
Evi iki ayrı bağımsız bölüm yapıp satma açısından, İki ayrı bağımsız bölüm yapmada problem var. 2 Ayrı bağımsız bölüm yapacaksanız resmi olarak bunda problem var.
2 Bağımsız bölüm yapacaksanız satmak için, projenin değişmesi lazım o zaman kat maliklerinin de izni lazım, ondan sonra projeyi belediyeye onaylatacaksınız. 2 ayrı bağımsız bölüm olarak tapu çıkacak.
Şu anda dubleks tak daire olarak gözüktüğü için iki ayrı yerde oturanlarda aynı dairede ikamet ediyor gözükecekler.
http://emlakkulisi.com/dubleks-daire...lemleri/246116
Ceceli konuyu aydınlatmış sanırım. Fakat satılma konusunda bişey söyliycem. Şuan ikamet ettiğim daire hakkında. Normalde 11 numaralı daire dubleks olarak gözüküyor. Dubleks'in alt katı 11. numaralı daire olmuş, üst katı ise (normalde iki daire büyüklüğünde alttaki dairelere göre) 12 ve 13 numara olarak bölünmüş. Daireler arası geçiş yok, her birinin ayrı kapısı ve numarası var. Satın alırken tapuda sorduğumuzda bir sorun olmadığını söylemişlerdi.
Teşekkürler Ceceli341. Şimdi konu daha netleşmiş oldu...
Bina yöneticisi ile bugün tekrar görüştüm!... Yukarıdaki dairenin dış kapısı sonradan eklenmemiş ve imar projesinde olmuş olabilir, ancak içerde yapılmış olan iki daireyi ayırma işlemi kat maliklerinden onay almadan yapılamaz dedi. Bu ne karmaşık ve sinir bozucu durum haline geldi yahu!...İçerde değişiklik yapıyorsun, binaya zarar vermiyorsun, kapı eklemiyorsun, taşıyıcı sistemlerde hasar oluşturmuyorsun; ama iki ayrı kiracıya kiraya verilmesine izin vermiyorlar. Dubleks olarak ta uzun zamandır kiraya verilemiyor zaten. Daire öylece duruyor. Bilerek mi konuşuyor yönetici, yoksa art niyetli mi davranıyor anlamadım. Zor bir durum. Belki sürekli benzer şeyleri sorup duruyorum ama hala nasıl davranmam gerektiğini kestiremedim. Bu konuda başvurabileceğim hukuksal referanslar var mı acaba?