Cevap: 2577 sayılı idari yargılama usulü kanunun 10.ve 11.Madleri Uygulaması
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum.Dosyalarımı hazırlamıştım.Dilekçem de hazır.Haftaya davamı açacağım inşaallah.Bugüne kadar 1000 dava açmakla övünen bir hukuk bürosunun konu ile ilgili içtihat yürütememesi beni hayal kırıklığına uğrattı bu süreçte.Tüm evraklarımı,belgelerimi,dilekçemi hazırlayıp önlerine sunduğum bir hukuk bürosu dava açamadı.
Dün itibari ile davamı açtım.
Arkadaşlar İdare mahkemesinden sonuç geldi.Süre yönünden red etmişler başvurumu ama kararda çelişkili ifadeler var.
1-Mahkeme milli eğitim müdürlüğüne itiraz ettiğimi,itirazımın ret edildiğini bunun üzerine bir üst makam olan valiliği itiraz ettiğimi,itirazım sonucu, 31/12/2013 tarihli valilik raporu ile tarafımın haklı görüldüğünü belirtmiş.
2-Mahkeme bu rapora rağmen tarafımın ifadesine başvurulmadan(müşteki olmama rağmen)tarafımdan habersiz bir şekilde yapılıp başvurumun ret edildiği ikinci valilik raporuna hiç değinmemiş.
3-Mahkeme cevabında valiliğe gittiğim süreç belirtilmiş ama milli eğitim müdürlüğünün tarafıma verdiği ret cevabındaki süreyi dikkate alarak süre yönünden mahkemeyi ret etmiş.
4-Mahkeme bana göre salt 60 güne takılarak ve valiliğin tarafıma verdiği ret cevabının tarihi olan 17 Nisan 2014 tarihini dikkate almayarak usül hatası yapmış.
5-Mahkemece tarafıma verilen cevapta valilik tarafından yapılan işlemler sayılmış ama daha sonra bunlar göz ardı edilerek milli eğitim müdürlüğünün işlemleri esas alınmış.
6-İdari yargıma usül kanunun 7.maddesinin 2 fıkrasının a bendi
a) İdari uyuşmazlıklarda; yazılı bildirimin yapıldığı,
Madde 8- 1. Süreler, tebliğ, yayın veya ilan tarihini izleyen günden itibaren işlemeye başlar.
Madde 10 - 1. İlgililer, haklarında İdari davaya konu olabilecek bir işlem veya eylemin yapılması için İdari makamlara başvurabilirler.
2. Altmış gün içinde bir cevap verilmezse istek reddedilmiş sayılır. İlgililer altmış günün bittiği tarihten itibaren dava açma süresi içinde, konusuna göre Danıştaya, İdare ve vergi mahkemelerine dava açabilirler. Altmış günlük süre içinde İdarece verilen cevap kesin değilse ilgi¬li bu cevabı, isteminin reddi sayarak dava açabileceği gibi, kesin cevabı da bekleyebilir. Bu takdirde dava açma süresi işlemez. Ancak, bekleme süresi baş¬vuru tarihinden itibaren altı ayı geçemez. Dava açılmaması veya davanın süreden reddi hallerde, altmış günlük sürenin bitmesinden sonra yetkili İdari makamlarca cevap verilirse, cevabın tebliğinden itibaren altmış gün içinde dava açabilirler.
Madde 11 - 1. İlgililer tarafından İdari dava açılmadan önce, İdari işlemin kaldırılması, geri alınması değiştirilmesi veya yeni bir işlem yapılması üst makamdan, üst makam yoksa işlemi yapmış olan makamdan, İdari dava açma süresi içinde istenebilir. Bu başvurma, işlemeye başlamış olan İdari dava açma süresini durdurur.
2. Altmış gün içinde bir cevap verilmezse istek reddedilmiş sayılır.
3. İsteğin reddedilmesi veya reddedilmiş sayılması halinde dava açma süresi yeniden işlemeye başlar ve başvurma tarihine kadar geçmiş süre de hesaba katılır.
Yukarıda belirttiğim tüm kanun maddelerine rağmen idare mahkemesi başvurumu süre yönünden ret etmiş.
Tabiki üst mahkemeye itiraz edeceğim. Gidebileceği en son noktaya kadar gideceğim.
Mahkeme soruşturma sürecini de göz ardı etmiş.Ben soruşturma süreci içinde dava açsam bu seferde tarafıma ret veya kabul verilmediği,sürecin daha sonuçlanmadı gerekçesi ile ret kararı vereceklerdi.
hocam son durumu nedir davanızın
Hem idare mahkemesi hem de bölge idare mahkemesi süre yönünden red kararı verdi.