Re: Boşandırmama aile kurumunu kurtarıyor mu?...
bu gercekten tartısılası bir konu.mahkeme karsısına çıkan bir eş kararını coktan vermiş,hayatın çekilmezliği canına yetmiş ve aile birliğinin daha fazla ayakta tutulabilir yanı olmadıgı düşüncesine varmıstır ki; en doğrusunun bu olduguna inanıp olayı yasal yolla bitirmeye calışmaktadır.bir tarafın sırf hayatı diğer eşe dahada çile içinde çekilmez hale getirecek bir boşanma süreci yasatmaya hakkı yoktur.ve hakimlerimiz bu duruma gözyumamazlar.bu en başta insan haklarına aykırıdır.Ayıca zaten bitmiş olan bişeyi uzun zaman dilimlerine yayarak süreci uzatmak belki daha iyi anlasıp evlenecegi insanla bi gelecek kurmasına mani olmakla beraber,insanı yasak olmadıgı halde yasak gibi görünen bi ilişkiye hatta zinaya sürükler.ikinci evlilikte daha yüksek olan mutlu olma sansı da diger toplumsal baskılar yüzünden başlamadan biter.
Cevap: Boşandırmama aile kurumunu kurtarıyor mu?...
Alıntı:
cvg rumuzlu üyeden alıntı
İyi günler
zaten evli çiftler ve onların büyükleri gerekirse ve gerektiğinden fazlasını zaten yapıyor evlililiği kurtarmak için ama bakıyor ki olmuyor taraflarıdan birinin canına tak ediyor ve boşanma davası açıyor
Haklısınız ama bir de aile büyüklerinin ve de çiftlerin hiçbir yapıcı çaba göstermediği,sırf kafası kızdığı için bir inat uğruna açılan davalar var,bana eşimin açtığı dava böyle oldu,ne büyükler (!) büyüklüklerini gösterdi ne aile danışmanına gidildi,bir kişi bile çıkıp siz ne yapıyorsunuz nedir derdiniz nedir çözümü demedi,eşim onun birtakım fikir ve isteklerine katılmadığım için bana dava açtı,ve evden ayrıldı.şimdi 2 aydır ayrıyız ve duruşma gününü bekliyoruz,bu kadar basit ve komik aslında.Ben elbette davanın reddini talep edeceğim hakimin de duyacağı gerekçelere gerçekten şaşırıp bunun için mi işgal ettiniz mahkemeyi demesini bile bekliyorum.Yani demek istediğim şu ki her boşanma davasında çiftler ve büyükler evliliği kurtarmak için gerekenleri yapamıyorlar yada yapmıyorlar ne yazıkki.