Re: Memur disiplin affı kapsamı
2001 yılında bulunduğum okulun müdürü tarafından darp edildim. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçeyle başvurup cezalandırılmasını istedim. O sırada bazı tehditlerden korktuğum için dilekçemi geri çektim. Bun rağmen dönemin vali yardımcısı öğretmene saldıran okul müdürleri istemiyorum kötü örnek oluşturmasın diyerek hakkında soruşturmayı kendisi açtırıyor. Kısa sürede soruşturma sonuçlanıyor ve müdür ceza alıyor. Şimdi benim hakkımı yemiş bana karşı suçlu olan müdürün cezasını neden devlet affediyor. Ayrıca zaten beş yıl sonra isteğiniz dahilinde cezanız sicil dosyanızdan çıkartılıyor diye biliyordum acaba doğru mu?
Bir de kanunda verilen tarihler hangi bilimsel çalışmalar sonucunda ortaya çıkmıştır? Acaba o tarihler arasında çok fazla disiplin cezası verilmiş olduğu belirlenip bunların çoğunun haksız bir şekilde verildiği kararına mı varılmıştır? Aksi takdirde 15 Şubat 2005'te suç işleyen cezalandırılıyor ve bir gün önce suç işleyen affediliyor. Bunun mantığı nedir?
Merhaba;
Taraflı Teştiş kurulu raporları ile hem görev yeri değişikliği, hem rütbe tenzili ,hemde kademe ilerlemesi cezası veriliyor.Disiplin affı hükümleri (Tüm sonuçları ibaresi olduğu halde) uygulanmıyor.Başvurulan yargı yeri de ne yazık ki idare lehine kararlar veriyor.İdare hukuku katlediliyor.Torpille gelmiş yargı mensupları bağımsız ve mağdurdan yana kararlar vermiyor yada vermek istemiyor.Yılları ,emeği bir anda yok edilen insanlarla dolu bu ülke.
[QUOTE=commegeneking;83665]5525 sayılı yasanın 1.nci maddesinde[B]23/4/1999 tarihinden 14/2/2005 tarihine kadar işlenen ve af kapsamına giren disiplin cezalarının verilmesini gerektiren fiillerden dolayı, ilgililer hakkında disiplin soruşturma ve kovuşturması yapılmaz; devam etmekte olan disiplin soruşturma ve kovuşturmaları işlemden kaldırılır; [U]kesinleşmiş olan disiplin cezaları uygulanmaz.
Selam; Benim tanıdığım 657,ye tabi eski bir memur arkadaş var.2002 yılında hırsızlığa teşebbüs suçundan yargılandı ve tutuklandı.TCK.64/1 maddesi gereğince iştirak etmek eylemine uyan As.C.K.nun 131/1 md. az vahim hal cümlesi uyarınca takdiren ALTI AY HAPİS İLE CEZALANDIRILMASINA.
Suçun teşebbüs aşamasında kaldığı ve iyi halden dolayı cezasının NETİCETEN ÜÇ AY ON GÜN HAPİS CEZASI İLE CEZALANDIRILMASINA KARAR VERİLDİ.
Sahsın 20/06/2002 den 04/10/2002 tarihleri arasında İzmir-Şirinyer As. ceza evinde cezası infaz edildi
İnfaz sonrası tekrar görevine döndü fakat önce Kasım/2002 de görevden uzaklaştırma cezası verildi. Sonrada 31/01/2003 tarihinde görevine son verildi
5525 sayılı yasanın 1.nci maddesinden anladığım kadarıyla aftan yararlanıp görevine dönebilecek.Fakat nereye müracat edileceğini ve takip edilmesi gereken yolu bilmiyor;bilmiyorum.
Tekrar göreve başlamak için nreye müracat etmeli? Bu konu hakkındaki bilgilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.Herkese iyi çalışmalar.Mutlu Kalın.:mahcup:
Göreve son verme işlemi 125/E'ye göre mi yapılmıştı ?
Alıntı:
Kantaroncu rumuzlu üyeden alıntı
Göreve son verme işlemi 125/E'ye göre mi yapılmıştı ?
Sayın Kantaroncu öncelikle ilgilendiğiniz için sağolun.
Arkadaşın elinde sadece çıkarılma "tebellüğ belgesi" var.Ama hangi maddeye göre çıkarıldığı yazmıyor.Bunu öğrenme imkanımız varmı? varsa nasıl öğrenebiliriz.?
İyi çalışmalar.
Devlet Personel Başkanlığı'ndan öğrenebilirsiniz.