Cevap: Yetim Aylığını Yeni Bir Üniversite'ye Geçtiğim Zaman Alabilir miyim?
Alıntı:
sgkistakip rumuzlu üyeden alıntı
sgk bahsettiğiniz konuyu genelge ile düzenlemiş durumda. buna göre bir yükseköğrenim kuruluşundan mezun olmuş olan yetimlere ikinci yükseköğrenim kuruluşlarına kayıt yaptırsalar dahi aylık ödemiyor. dava konusu yapılabilir.
Ben okuduğum üniversiteden mezun olmadan kaydımı sildirip 2 yıllık bölümden yine aynı üniversitede farklı bir bölüme 4 yıllık yeni kayıt yaptırdığım zaman alabilir miyim?
Alıntı:
baris712 rumuzlu üyeden alıntı
Ben okuduğum üniversiteden mezun olmadan kaydımı sildirip 2 yıllık bölümden yine aynı üniversitede farklı bir bölüme 4 yıllık yeni kayıt yaptırdığım zaman alabilir miyim?
sgknın tahsis işlemleri genelgesine göre öğrencilikleri kayıt silinme veya atılma gibi gerekçelerle sona erenlerin aylıkları ay başından itibaren kesilir. ilgili kişilerin yeniden öğrenci olduklarını belgelemeleri koşuluyla yetim aylığı yeniden bağlanır. 2 yıllık okulu bitirmeden öğrencilikten ayrılırsanız aylıklarınız kesilecektir. 25 yaşınızı doldurmadığınızı ve yeniden yükseköğrenime başladığınızı belgelendirirseniz yeniden yetim aylığı bağlanacaktır.
Bugün sgk gittiğimde oradaki yetkililer 2.ci üniversite okuduğunuzda dahil aylık ödenmeye devam eder dediler . kafam karıştı şimdi