Cevap: Görevi kötüye kullanma ile ilgili şikayet 257/1
Alıntı:
colhusam rumuzlu üyeden alıntı
belgeli değil ne fark eder ki ?
üzerinize madem bir suç isnat edilmiş. şirketiniz ile arkadaşınızn firması arasındaki bu ticaretten sizin menfaat sağladığınız düşünülmüş ve size 500 + 500 Tl ödeme yapılmış, bu ödemeyi delil gösterebilirler. Bu durumda sizin bu paranın arkadaşınızın size şahsi borcu olduğunu ispat etmek düşer. bu ispatı da ancak belge ile yapabilirsiniz.
Alıntı:
ballards rumuzlu üyeden alıntı
üzerinize madem bir suç isnat edilmiş. şirketiniz ile arkadaşınızn firması arasındaki bu ticaretten sizin menfaat sağladığınız düşünülmüş ve size 500 + 500 Tl ödeme yapılmış, bu ödemeyi delil gösterebilirler. Bu durumda sizin bu paranın arkadaşınızın size şahsi borcu olduğunu ispat etmek düşer. bu ispatı da ancak belge ile yapabilirsiniz.
anlatmak istediğimi tam anlamamışsın
- - - Updated - - -
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Çok acelecisiniz şöförlüğünüz de böyleyse yandı millet :)
hehe yok ya şoförlükte acele etmem can taşıyoruz avukat bey ama biraz tez canlıyım:D
- Görevi kötüye kullanmak ne demektir?
Türk Ceza Kanunu md. 257
- Görevi kötüye kullanmak suçu işlemek için işlenen suçun görevi ile alakalı olması gerekir mi?
Evet gerekir.
- Görevi kötüye kullanma suçunda ne kadar ceza alırsak memur haklarından mahrum kalırız?
657 sayılı kanun, 48. madde, 5. bend memuriyete engel halleri sayar. Görevi kötüye kullanma suçundan ceza alırsanız miktara bakılmaz, engel haldir.
- Görevi ile alakalı olmayan bir suç için görevi kötüye kullanma davası açılabilir mi?
- 2. sorunun tersten hali. Hayır açılmaz. İşlenen suç TCK'da nasıl tanımlanmışsa o suçtan dolayı açılır.
Alıntı:
Av. Barış ÇİMENOĞLU rumuzlu üyeden alıntı
- Görevi kötüye kullanmak ne demektir?
Türk Ceza Kanunu md. 257
- Görevi kötüye kullanmak suçu işlemek için işlenen suçun görevi ile alakalı olması gerekir mi?
Evet gerekir.
- Görevi kötüye kullanma suçunda ne kadar ceza alırsak memur haklarından mahrum kalırız?
657 sayılı kanun, 48. madde, 5. bend memuriyete engel halleri sayar. Görevi kötüye kullanma suçundan ceza alırsanız miktara bakılmaz, engel haldir.
- Görevi ile alakalı olmayan bir suç için görevi kötüye kullanma davası açılabilir mi?
- 2. sorunun tersten hali. Hayır açılmaz. İşlenen suç TCK'da nasıl tanımlanmışsa o suçtan dolayı açılır.
Ama bana gorevim ile alakali olmayan bir suçlama yuzunden sorusturma acildi ayrica gorevim olmayan bir durum yuzunden bir suclama var sizce nasil yaptirimi olabilir. ?
görevinizle alakalı olmayan bir suça nasıl görevi kötuye kullanmaktan açıldı anlamadım
benimde davam yeni sonuçlandı 1 yıl 3 ay görevi kötuye kullanma verdi onuda hagb e çevirdi idari soruşturmam halen devam ediyor kurumum gerekçeli kaararı çıkınca getirmemi istedi hala açıktaym ne olacak bende bilmiyorum kimisi diyor hagb aldıysan göreve dönersin diyolar ama dönmeme durumu da var galiba işimiz mufettişe kaldı yani
Alıntı:
telve rumuzlu üyeden alıntı
görevinizle alakalı olmayan bir suça nasıl görevi kötuye kullanmaktan açıldı anlamadım
benimde davam yeni sonuçlandı 1 yıl 3 ay görevi kötuye kullanma verdi onuda hagb e çevirdi idari soruşturmam halen devam ediyor kurumum gerekçeli kaararı çıkınca getirmemi istedi hala açıktaym ne olacak bende bilmiyorum kimisi diyor hagb aldıysan göreve dönersin diyolar ama dönmeme durumu da var galiba işimiz mufettişe kaldı yani
Senin sucun neydi acaba?
Alıntı:
colhusam rumuzlu üyeden alıntı
Senin sucun neydi acaba?
benim konu rüşvetti
Tam acikla ki bende yorum yapabileyim. Bana da adli ve idari sorusturma acildi. Idari yonden rusvet ile ilgili mi acildi ?
tabiki adli ve idari yönden ruşvet almak suçlama bu adli dava sonuçlandı idari olarak da soruşturma devam ediyor avukata göre göreve başlarsın diyor ihraç almazsın diyor ama benim kafa rahat degil
Benim bildigim kanuna gore eger bir gun dahi hüküm giymissen bu isten adli yonden meslekten ihrac diye biliyorum ama tabiki avukatlar daha iyi bilir. Ins aklanirsin Allah yardimcin olsun ins. Ama gorevi kotuye kullanma ile rusvet farkli durum .