İyi de üstatlar ben bu domainleri kullanmıyorum ki! arama sonucu çıkacak bir girişi de yok. Boşta olan domain aldım diye suçlumu oluyorum.
Printable View
İyi de üstatlar ben bu domainleri kullanmıyorum ki! arama sonucu çıkacak bir girişi de yok. Boşta olan domain aldım diye suçlumu oluyorum.
Bahsettiğiniz alan adları "giyimsa.com" ve "giyimsa.net" sabancı holding'in bahsettiği tescilli marka ise "sa". Kanun hükmende kararname'de marka ile iltibas oluşturma şartı vardır. Şimdi "sa" ile "giyimsa" arasında iltibas oluşturabilecek ve karıştırılacak kadar benzerlik içeren herhangi bir durum söz konusu değildir. Kaldıki bahsedilen alan adları üzerinde sabancı holding'e ait markaların kötü niyetle veya ticari fayda elde etmek veya ticari itibarı zedeleyici bir içerikte sunulmamıştır. Burada "ver kurtul" diye önerilerde bulunan avukat arkadaşlarımızı da anlamakta pek mümkün değil.
Alan adı uyuşmazlık davası (UDRP) açılamaz. Bunun sebebi alan adı uyuşmazlık davasındaki 1. aranan şart alan adının marka ile benzerlik taşıması şartı aranır. Benzerlik taşımadığı çok aşikar olduğu halde, diyelim ki benzer olduğuna kanaat verilse bile 2.şart alan adı sahibinin meşru bir menfaatinin olmadığı 3.şart ise alan adının kötü niyetle tescil edilmesi ve kullanılıyor olması gerekir. Yani WIPO nezdinde başlatılacak bir davada bu 3 şartında gerçekleşmesi gereklidir. Sizin adınıza ne yerel mahkemeler nezdinde ne de WIPO nezdinde alan adı uyuşmazlık davası açılamaz.
Endişe etmenizi gerektirecek hiç bir durum yok. Avukat hanım ihtarname ile bunu çözmeye çalışmış. Herşey bir tarafa .com uzantılı bir alan adının transfer edilme kararını yerel mahkemeler veremez.
Bilginize,
Domaini kullanmışsınız. Kullanmadım diyorsunuz, lakin kurduğunuz irtibat, gönderdiğiniz mesaj bir kullanma biçimidir.
Süreniz geçmedi ise ihtarnameye karşılık verin. Bu ismi almak için harcadığınız paradan da fazlasını teklif etmeyin derim.
Not: Kullanmamış olsaydınız, cevabım farklı olurdu.
esenlikler...
Siz kendiniz sabancı ile iletişime geçmeseydiniz haklısınız derdim ama irtibata geçerek niyet belli etmişsiniz. Sonuçta bu domainleri kullanmadığınız sürece herhangi bir dava girişiminde bulunacaklarına ihtimal vermiyorum. Ancak kullanmanız durumunda girişimde bulunurkar muhtemelen. Bu halde kullanmayacağınız bir domaini elinizde bulundurmanın anlamı yok. Verin, riske girmeyin.