Cevap: Boşanma davası ne durumlarda uzar
en hızlısı iki tarafında mutabık olduğu davalar olmakla beraber boşanma davalarıyla ilgili pek bilgim yok ama şunu biliyorum yerinizde olsam yargıtay kararları doğrultusunda hareket ederdim .. bi araştırın bakalım yargıtay hangi gerekçelerde tek taraf talebiyle boşanma kararlarına sıcak bakıyor..
Alıntı:
dilekkara rumuzlu üyeden alıntı
Anlaşmalı boşanma şansım yok malesef o kadar gurursuz ki, insanın önce gururu olacak insan denile bilmesi için. Benim dosyam onunkinden daha güçlü şahitlerim ve delillerim olsun.
Cemil bey Allah kolaylık versin ben bir sitede 11 yıl devam eden dava okumuştum. Bence bu konuda kanunların değişmesi gerekiyor. Valla ben mayıs ayında boşanmazsam başbakana yazı yazmayı düşünüyorum şikayet edicem bu gibi davalarda kesinlikle daha net kanunların olması gerekiyor. Ya kanun değişecek yada hakimler.
Türkiyede boşanma davasının 11 yıl sürmesi çok istisnai bir durum değil. Şaka falan değil. Kanunlar gayet müsait. Mesala siz dava açtiniz. Dava üç yıl sürdü ve üç yılın sonunda dava reddedildi. Netice de erkeğin açtığı davada kadın boşanmak istemiyorsa bu gayet sık rastlanan bir durum. Onu geçelim bazen iki taraf boşanmak istese bile hakim davayı reddediyor.
Dava temyize gitti, ordan da 1.5 yıl ekle. Etti 4.5 yıl. Yani 4.5 yıl sonar karar kesinleşti.
Tekrar dava açmak için 3 yıl bekliyeceksiniz Oldu 7.5 yıl
Bekleme süresinin sonunda 3 yıllık fiili ayrılıktan sonar dava açtınız. O zaman hakimin NORMALDE (bunu kasten büyük yazdım - açıklayacağım) boöanmaya hükmetmesi lazım. Ama hakim davayı yine istediği kadar uzatabilir çünkü diğer konularda karar vermesi lazım. Nafaka, tazminat gibi konuları kastediyorum. Hadi burda da dava iki yıl sürüsün, 1.5 da temyiz etti sonunda 11 yıl.
Dolayısıyla 11 yıl normal bir sure. Daha önemlisi bu süreçte herhangi bir yol kazası olmadığını varsayıyorum. Mesela dava temyizde bozulur, bu sefer dava tekrar görülür. Yada fiili ayrılık davası açarsınız, kadının yalancı şahitleri gelir, hakim hanım bunlar tekrar bir araya geldiler diye şahitlik yapabilir. Bunlar hepsi 11 in üzerine ekliyor.
Maalesef Türkiyede yargı bu durumda. O yüzden tüm dünyanın maskarası olmuş durumda. Ama bizim hakim ve savcılar öyle bir kapasitedeki neyin yanlış olduğunu hayal bile edecek durumda değiller.
Nasıl oluyor da 11 yıl a normal bir süre dersiniz? Insan ömrünü anlaşmadigi bir kişiye mi adayacak bir hakimin keyfi yok diye? Dunyada Hangi hukuk kanununda istemediğin bir insanda seni zorla yaşatmak diye bir terim var? Ezik madur edebiyatı yapan kadınların timsah göz yaşlarını ne zaman görecek hakimler? Kadına neden dönüp te yahu sen bu adamı buraya getiren kadar neler yaptın, nasıl bir psikolojik baskı yaptın, hayatı ne ettin de bu adama zehir ettin, mAden seninle mutlu bir adam did neden buraya geldi demiyorlar?sokakta adam öldürenler 3-4 yılda çıkıyor ceza evinden! Nasıl olurda 11 yıl kan kusturursunuz bu kararı alana kadar kan kusmus adama demez ler mi?