Adli yardımla ilgili bilgi için lütfen aşağıdaki linki tıklayınız.
https://www.hukuki.net/topic.asp?TOPIC_ID=10250
Printable View
Adli yardımla ilgili bilgi için lütfen aşağıdaki linki tıklayınız.
https://www.hukuki.net/topic.asp?TOPIC_ID=10250
tekrar merhaba arkadaşlar
ben bir kaç gün önce avukat arkadaşlardan yardım istedim
sağolsun sayın avukat ve diğer arkadaşlar benim ne yapacağım ve nereye başvurup yardım alacağım hakkında yardımcı olmuşlardı fakat karşıma çok büyük sorun çıktı ve yine beni tedirgin ve çaresiz buraktı
şöyleki : ben istanbul barosunda adli yardım bürosuna (AYB) muracaat ettim ve benden bir kaç evrak istendi ve bu istenen evraklardan birisi mahalle muhtarlığından alacağım yoksulluğuma ve çalışmadığıma dair bir belgeydi fakat ben daha öncede annatığım gibi TC vatandaşı olmadığım için muhtarlıktada kayıtım ve ikametgahım olmadığı için beni kondolosluğa yönlendirdiler ki oradan böyle bir belge alayım ve oraya başvurdum malesef ordanda bana böyle bir belge vermelerinin imkansız olduğunu söyleyerek tekrar (AYB) döndüm ve oradan beni yabancılar şubesine gönderdiler ki orada benim TC vatandaşıyla evli olduğum için ikamet teskeresi verilmiş ama çalışma izni verilmemiş ve buna dair ki benim çalışma iznim yok dolayısıyla çalışamam ve maddi durumum yok bir belge istendi ama malesef oradanda bu belgeyi vermediler böylece adli yardım bürosuna döndüm ve durumu anlletım neyazıkki oradan bu durumu kabul etmeyip ve benim böyle belgem olmadığı için bana yardım edemeyeceklerini ve irana dönüp orada çalışıp bara biriktirip dönüp bir avukat tutupda hakkımı savuna bileceğimi anllatılar ve bana kapıyı gösterdiler ki gerçekten ben böyle bir şeyi yaparsam sanırım 5 - 6 sene falan çalışıp avukat parqası biriktirmem lazım hadi yaparım neysede ozamana kadar benim eşim çoktan benim aleyhime dava açıp ve benim yurtdışına kaçtığıma istinaden boşanma davasını açıp ve benim bütün haklarımı elimden alarak yüz üste burakırlar.
şimdi bu benim hikayem ve sayın avukat arkadaşlardan bir ricada bulunmak istiyorum .
benim durumum böyle ve maddi durumum hiç yok dolayısıyla avukat tutmaya param yok eyer mümkünse beni bir mağdur durumda kalmış insan ve kardeş olarak görün ve allah rızası için bana yardımcı olun nebileyim artık avukatlığımımı alır neyapar siz bilirsiniz .
neyse şimdiden bana yardım eden ve etmeyen arkadaşlardan beni tahammül ettiğiniz için çok teşekkür ederim . sadece size allahatan büyük başarılar ve benim gibi mağdur duruma düşmemek için dua ederim
msj larınızı bekliyorum
sevgiler ve saygılarımla
Merhabalar,
Forumunuza yazdığınız sıkıntıları okudum.Avukat değilim ama ancak size şöyle bir akıl verebilirim.Hiç belli olmaz bakarsınız işinize yarayabilir. Bakın yazdıklarınızdan anladığım kadarı ile Türkiyede uzun bir süredir yaşıyorsunuz. Tanıdık eş dost vasıtası ile bir avukat bulun ve gidip yaşadığınız olayları anlatın. Avukat olan kişi ile bir anlaşma imzalayın mahkemeyi kazandığı takdirde neyse günün koşullarına göre ödeyeceğiniz bedeli belirleyin. İmzaladığınız belgede bunu taahhüt edin. Böylece ne siz kimseye boyun eğmiş olursunuz nede davaya bakıcak olan Avukat arkadaş ücretinin alamamanın kaygısını yaşar. İleride alabileceği düşüncesi ile davanızı üstlenebilir.Tabiiki dava giderlerini ve masraflarını kendi cebinizden ödeyeceksiniz.Elbette sizinde bir tazminat ve isteyeceğiniz paralar vardır. Bunları tahsil edince ödeyebilirsiniz... Türkiyede bazı şeyler vardır hatır ile yapılır.Siz eşinizden dostunuzdan soruşturun mutlaka onların bir tanıdık Avukatları vardır. Size bu konuda eminim yardımcı olacaktır. En azından vicdanen size bir akıl ve öneri verebilir.Eğer kazanılabilecek gibi görüyorsa zaten size mutlaka yardımcı olacaktır. Bu siteden kesinlikle böyle bir yardım alabilmeniz mümkün değil.Bu site sadece tanıtım amaçlı kurulan bir sitedir. Günümüzde avukatlık danışma ücretleride bellidir. Diğer forumlarda verilen cevapları görmüyormusunuz ya iki kelime yada ilgili kanunu kopyalıp size cevap olarak yazıyorlar...Burdan çok şey beklemeyin. Demekki bu kavram baki ve kuvvetli olunca kimse el uzatmıyor. Şaşkınlık yaşamanızı anlıyorum ama dedim ya burası Türkiye....Öyle işler kolay olmuyor. Eminim sizin ülkenizdede öyledir. Bazı şeyler vardır tanıdık eş dostla çözülebilir...Elin varsa kafanı kaşıyacaksın....
İkinci öneride konsolosluğunuza başvurun.Özellikle konsolosunuzla bizzat görüşme talep edin. Eminim Türkiyede kalmış ve mağdur olmuş bir vatandaşına oda bir yardım eli uzatacaktır.....Dilerim önerilerim size azda olsa yardımcı olur...
sn . makamşöförü arkadaşımdan çok teşekkür ederim bi deniceğim umarım bulurum birisini sizinde söylediğiniz gibi bu forumda kimse yardım etmez . neyse
sevgilerimi ve saygılarımı sunarım
Merhaba,Alıntı:
sn . makamşöförü arkadaşımdan çok teşekkür ederim bi deniceğim umarım bulurum birisini sizinde söylediğiniz gibi bu forumda kimse yardım etmez . neyse
sevgilerimi ve saygılarımı sunarım
Ekleyen: aylarfilm - 03/07/2006 : 10:21:12
Ben bir vatandaş ve forumun üyesi olarak (ki avukatlık mesleği ile tek alakam bir yakınımın hukuk fakultesinde okuyor olmasıdır) forumdan hadsiz istifade etmekteyim. Gözlemlediğim kadarı ile de; (kimsenin bu konuda sorumlu ve mecbur olmadığı halde) hukuki.net forumlarında saygı ve sevgi çerçevesinde sorulan her soruya bir şekilde cevap verilmiş, yol gösterilmiştir.
Sevgili avukatlarımızın tahmin edemeyeceğimiz kadar yoğun işi gücü arasında forum sayfalarında gezinip, insanların bir çıkar yol, bir fikir, küçücük bir ışık için çırpınmalarına el uzatmaları, bilirkişi olarak kıymetli fikirlerini paylaşmaları ve hatta yalnızca "bir avukattan danışmanlık hizmeti almaları" önerileri dahi takdire şayan, teşekküre müstehak bir davranış değilmidir?
Öyleki; bir forumda bahsi geçip, izahati yapılan ve öneri getirilen bir meselenin farklı formattaki bir benzerine dahi bıkmayarak, tekrar-be-tekrar yeniden izahat verilmesi, öneri ve yol gösterilmesi ziyadesi ile takdir edilesi bir davranıştır. *
Avukat olmadığı halde, konu ile ilgili tecrübelerini paylaşan diğer üyelerde cabası. Konu açılmışken her birisine ayrı ayrı yeniden teşekkürlerimi iletiyorum.
Saygılarımla,
AdgU_
* Not: Başka forumlarda mükerrer ve benzer sorular ilgili konulara ve sayfalara havale edilmekteyken.....
Haklısınız, sitemiz kimseye avukat bulma, temin etme hizmeti vermemektedir.Alıntı:
Siz eşinizden dostunuzdan soruşturun mutlaka onların bir tanıdık Avukatları vardır. Size bu konuda eminim yardımcı olacaktır. En azından vicdanen size bir akıl ve öneri verebilir.Eğer kazanılabilecek gibi görüyorsa zaten size mutlaka yardımcı olacaktır. Bu siteden kesinlikle böyle bir yardım alabilmeniz mümkün değil.
Ekleyen : makamşoförü
Bu site tanıtım amaçlı bir site değildir, bu site ihtiyacı olanlara, hiçbir karşılık beklemeden genel hatlarıyla bilgi vermek, insanlarımızın haklarını öğrenmelerini sağlayarak, hukuka uygun yollardan haklarını aramaya teşvik etmek, hukuku ve hukukçuyu tanıtmak ve de sevdirmektir. Bu site üye avukatların müvekkil, ihtiyacı olanların avukat arayacağı veya bulacağı yer değildir. Bu sebepledir ki, "avukat arıyorum" diyen üyelerin iletisi silinir, üyeliği askıya alınır.Alıntı:
Bu site sadece tanıtım amaçlı kurulan bir sitedir. Günümüzde avukatlık danışma ücretleride bellidir. Diğer forumlarda verilen cevapları görmüyormusunuz ya iki kelime yada ilgili kanunu kopyalıp size cevap olarak yazıyorlar...Burdan çok şey beklemeyin.
Sayın makamşoförü, polemik yaratacak iletilerden kaçınmanızı aksi takdirde üyeliğinizin askıya alınacağını site yönetimi adına hatırlatmak isterim.
Sayın ayarfilm, size verilebilecek her türlü bilgi verildiği ve Adli Yardımlaşma Müessesesi'ne yönlendirildiğiniz halde, site kurallarını hiçe sayarak ısrarla sitemizde ücretsiz avukat arıyorum diyerek kuralları ihlal etmektesiniz. Ayrıca, sitemizde böyle bir hizmet verilmediğini üstüne basa basa vurguladığımız halde, size ücretsiz bir avukat temin etmedik diye, sitemde bulunmanız da anlaşılır gibi değil. Kural ihlallerine devam ettiğiniz takdirde üyeliğinizin askıya alınacağını site yönetimi adına hatırlatmak isterim.
Siz eşinizden dostunuzdan soruşturun mutlaka onların bir tanıdık Avukatları vardır. Size bu konuda eminim yardımcı olacaktır. En azından vicdanen size bir akıl ve öneri verebilir.Eğer kazanılabilecek gibi görüyorsa zaten size mutlaka yardımcı olacaktır. Bu siteden kesinlikle böyle bir yardım alabilmeniz mümkün değil.
Bu site sadece tanıtım amaçlı kurulan bir sitedir. Günümüzde avukatlık danışma ücretleride bellidir. Diğer forumlarda verilen cevapları görmüyormusunuz ya iki kelime yada ilgili kanunu kopyalıp size cevap olarak yazıyorlar...Burdan çok şey beklemeyin.