Cevap: Avukatın istediği dosya masrafları hakkında
Feyz bey terimi yanlış yazdım pardon. Fakat olay şuki avukat kendi girip çıkıyor davalara kazanılan mahkemede dosya masrafı kazananamı ödenilir bunu merak ediyorum.
- - - Updated - - -
yani bu avukatın istediği ücret her iki taraftanda istenildi öylemi. ?
Mahkeme kararını görmeden daha fazla yorum yapmak hukuka uygun değildir. Not: Umarım yanlış anlamamışsınızdır. Hukukçu olmadığınızdan yanlış da söyleyebilirsiniz :)
Yukarıda sayın litigationun dediklerine katılıyorum. Kanımca avukatınızla samimi bir şekilde tanışmanızın vakti gelmiş.
işte sorunda burdaya avukat aramıyor haber vermiyor sonuç söylemiyor 2.davaya girdi çıktı ilk davada dediği şey şu sizin taraf 2,500 tl ceza aldınız bu para yatırılması lazımdı ben arkadaşımdan aldım yatırdım bana para lazım dedi 2.gün gittik gene verdik parayı ben bunun üzerine hakimin odasına kadar gittim dosya numaraları ile görüştüm ve böyle birşey olmadıgını bildirdi.
Avukatınıza noterden ihtarname yollayıp dosyalarınız ve masrafları ödemelerinizin belgeleri hakkında bilgi vermesini isteyebilirsiniz.
şükür istediğim sonuçta buydu ihtarnameyi gönderdiğimizde geri cevap vermeme gibi bi lüksü varmı ? ve bu ihtarname sonucunda eğer gerçekten sahte iş yapmış ise ne yapmalıyım ?
Yazılı olarak cevap verme ve belge örneklerini sunma mecburiyeti var cevap vermez belgeleri ibraz etmezse ihtilafınızı savcılığa ve baroya taşıyabilirsiniz.
Avukatlık bir güven ilişkisidir, bir ticari ilişki değildir. Güven duymadığınız bir an mevcut ise aranızdaki vekalet ilişkisini sonlandırmak en doğrusudur. 400-TL'lik temyiz masrafını avukat değil, mahkeme ister. Bu nedenle, vekalet ilişkinizi gözden geçirmek, avukatınız için de sizin için de hayırlı olacağa benziyor.