-
Aleyhinize bir icra takibi yapılırsa tabii ki hakkınızda haciz işlemi yapılabilir. Buna engel yok.
Boşanma davasına gelince; kusurlu olduğunuzu eşiniz ispatlarsa buda boşanma davanızın istediğiniz şekilde sonuçlanmamasına neden olabilir.
Siz huzurunuzu kaçırmamaya çalışın. Avukatınız sizin mağdur edilmemeniz için tüm şartları oluşturacaktır.
-
Sayın avukat duygu hanım haciz işlemi sonrası mahkümüyet varmı birde dediğim gibi nafaka davası esnasında eşim kusurlu bulundu ve yine aynı delillerle geliyor bu durumda tazminat veya nafaka yinede ödeme durumum olur mu çünki dediğim gibi hiç bir gelirim yok bu durumda ne olabilir onu sormak istemiştim.
-
Sayın cvg,
Gerek avukatınız gerekse Duygu Hanım gerekli cevabı vermişler. Konuyu tüm ayrıntıları ile avukatınız bildiğinden, kendisi size daha sağlıklı bilgiler verecektir. Bizler burada konuyu ancak genel hatlarıyla size aktarabiliriz. Somut adımları atacak olan avukatınızdır, bu nedenle lütfen avukatınızın verdiği bilgiler doğrultusunda hareket edin, böylesi sizin için daha faydalı olacaktır.
-
Öncelikle yine sizlere tşk ederek başlamak istiyorum.
Aynı konu üzerinde bağlantılı olduğu için devam ediyorum.
Nihayet şiddetli geçimsizlikten açtığımız dava sonuçlandı ve çok şükür ilahi adalet gerçekleşti ve eşimden boşandım daha önceki yazdıklarımdan dolayı detaylara girmeyeceğim ancak öğrenmek istediğim birkaç konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.
Boşanmamız 2 Asım 2006 tarihli kararla gerçekleşti ancak daha henüz şu ana kadar gerekçeli karar yazılmadı bu arada eşimin 3 yıl önce evi terketmesi de haksız bulundu ve hakim kendisine sadece boşanma davasının açılmasından dava sonuna kadar olan zaman için 400 YTL aylık tedbir nafakasına hükmetti yoksulluk nafakası bağlamadı artı maddi ve manevi tazminat istekleride (40.000 YTL ) reddedildi.
Sadece 2 çocucuğuma herbirine 350 olmak üzere 700 YTL tedbir nafakası iştirak nafakasına dönüştürüldü.
Şimdi sormak istediğim soru daha dğrusu sorular şöyle
1-Şimdi karşı taraf mutlaka temyiz edecek eşimin kusurlu bulunması onun yoksulluk nafakası yönünde yapacağı temyiz geçerli olur mu yargıtay eşimin çalışmamasını göz önüne alırmı ancak bende çalışmıyorum ve hiç bir gelirim de yok 2005 tarihinde işten çıkartılmıştım
2-Boşamnma tam ne zaman gerçekleşmiş olur nüfus cüzdanım ne zaman değişir iki tarafta evlenmeye ne zaman hak kazanır.
3 Çocuklarımdan biri 18 yaşını 10 aralıkta dolduracak hala iştirak nafakası almaya devam edebilirmi şu an üniversitede okyor.
4 Ayrıca dediğim gibi 2 çocuğuma aylık 700 YTL iştirak nafakası bağlandı daha önce çalışırken 4.000 YTL maaş alıyordum şu an emekli olabiliyorum eğer emekli olursan en fazla 900 YTL aylık alıcam ben 700 YTL nafaka verirsem kendim 200 YTL ile nası geçineceğimne yapmam gerekir.Tedbir nafakasını temyiz etmiştim ancak yargıtay miktar üzerinden bozmadı ve karar onandı.
Şimdilik soracaklarım bunlar özellikle sayın avukat Dilek KUZULU şu anda sizin aktif olduğunuzu görüyorum forumdasınız bana çok yardımcı olmuştunuz ilgilenirseniz sevinirim.
Ayrıca size tüm açıklayıcı not yazacak avukatlara şimdiden tşk ediyorum.Tüm boşanacaklara Allah kolaylık versin diyor ve yüce adalete inanmalarını diliyorum
-
Sayın avukat duygu hanım şu an aktif görünüyorsunuz sorularımı yanıtlarsanız sevinirim
-
Sayın Cvg;
1-Yargıtay temyiz gerekçeleri ve dosyanın bütünlüğü açısından inceleme yapacaktır. Ve orada neye karar verilir kesitirmek güç ancak eşiniz temyiz ettiğinde sizin temyize cevap hakkınız bulunmaktadır. Mali durumunuzu bu dilekçeye yansıtmalısnız.
2-Boşanma karar kesinleştiğinde gerçekleşmiş olur. Bu da iki şekilde olmaktadır.
a-Karar verildikten sonra gerekçelşi kararın yazılması ve tebliğ edilmesi sonucunda taraflar temyiz yolunu secmezlerse karar kesinleşir.
b-Temyiz yolu seçilmiş ise YArgıtay tarafından yapılan inceleme sonucunda dosya eski mahkemeye döner; yeni esas numarası ile dava tekrar görülmeye başlanır. Ve yeniden karar verilir. Bu karar da temyiz edilebilir.
3 ve 4- 1. maddede belirttim oğrenci cocugunuza nafaka ödemek istemıyorsanız 18 yaşını doldurmuş olması ile ve gelirinizdeki azalmayı temyize cevapta belirtin.
Öğrenci çocugunuz için yapabilceğiniz bir şey olduğunu düşünmüyorum şahsen. Ödersiniz.
Her durumda karar kesinleşmeden boşanma gerçekleşmiş olmaz.
Nüfusa durum karar kesinleştikten sonra mahkeme tarafından bildirilir. Bunu mahkeme kaleminden takip edebilrisniz.
NE zaman evlenebilirsiniz.?
Erkekler karar kesinleşmesinden hemen sonra evlenebilirler ancak kadınlar 300 gün beklemek durumundalar.
Merak ettim tüm sorularınıza avukatınız ne diyor?
-
Sayın duygu hanım
Öncelikle yanıtlarınız için tşk ederim .
Ancak bir konuyu belirtmek isterim daha önce yazdığım gibi tedbir nafakasını boşanmadan önce karşı taraf açmıştı nafaka davası esnasında eşim kusurlu bulundu ve tedbir nafakası bağlanmadı onlar 2 kez temyiz etti ancak yargıtay karşı tarafı yani eski eşimi haksız buldu ve mahkeme kararını onadı ancak çocuklarıma bağlandı.Tedbir nafakası esnasında çalışıyordum ve oldukça iyi maaşım vardı ancak daha sonra işten çıkartıldım daha doğrusu mahkeme devam ederken işten çıkartıldım bunu belgeleri ile mahkemeye ispat ettik fakat yinede 2 çocuğuma aylık 700 YTL nafaka bağlandı yaklaşık 1 senedir çalışmıyorum ve hiç bir yerden gelirim yok bizde kararı miktar yönünden temyiz ettik ancak yargıtay kararı onadı yani aynen kaldı.Şimdi boşanma esnasında boşandığım eşime yoksulluk nafakası ve maddi manevi tazminat vermedi sadece dava süresince olan tedbir nafakasını verdi.Ancak çocuklarım için iştirak nafakası aynı miktar üzerinden bağlandı bu durumda yani hiç bir grlirim olmadığı halde bunu ödemem çok güç en azından bu miktarı ödemem çok güç neden mali yönüm hem mahkemece hemde yargıtayca ele alınmıyor.
Bunun için ne yapmam lazım
Ayrıca boşanma kararını karşı taraf temyiz ederse bu süre yani kararın çıkması ne kadar zaman alır ayrıca mahkeme kararı onanırsa tekrar bahsettiğiniz mahkeme olayı görülür mü yani karar onanırsa yine mahkememi olacak onu anlayamadım
Şimdiden tüm açıklamalarınız için tşk ederim
-
Re: Nafaka ve boşanma
iyi günler, birkaç kez yazdım ancak bir cevap alamadım. Avukat tutacak durumda değiliz. Eşim eski karısı ile 2003 yılında anlaşmalı olarak boşanmış. Boşanırken de 300 dolar nafaka verilmesi kararlaştırılmış. Eşimin bozulan işleri nedeniyle nafaka ödenememiş. Şu anda asgari ücretle bir iş yerinde çalışıyor. Şirket aracı kullanıyor ve oturduğumuz ev benim anneme ait. Eşyalarımızın büyük bir kısmı da bana ait olan eşyalar. Eski karısı birikmiş nafaka borçları için avukat tutmuş. Bu durumda ne yapmalıyız bilmiyorum. Çünkü çok yüksek bir meblağ çıkıyor. Bu evlilikten bir çocuk yok. Eski karısı ile evliyken de onların ailesine ait bir evde ikamet ediyorlarmış. Eşim o evliliğinden ne bir mal ne de ortak alınan hiçbirşey almamış, herşeyi orada bırakıp çıkmış. Eski karısının durumu çok iyi, anne babasıyla birlikte lüks bir evde lüks bir hayat yaşıyor. Kendisi üniversite mezunu ancak çalışmaya ihtiyaç duymayacak kadar iyi bir hayatı var. Hatta özel bir üniversitede paralı olarak ikinci kez okuyor. Bu durumda biz ne yapmalıyız? Eşimin maaşının ne kadarını haczedebilir? Evimize icra gelir mi? Evimize icra gelmesini nasıl engelleyebiliriz? Eşime ait banka hesaplarını ya da kredi kartı harcamalarını delil olarak sunulma imkanı var mı? şimdiden teşekkür ederim.
-
Benimde şöyle bir sorum olucak eşimle boşanıyoruz bir çocuğumuz var 15 yaşında ben askeri ücretle çalışıyorum eşimde bin ytl alıyor ancak eşim nafaka vermemek için şuan sigortasız olarak çalışıyor bu durumda nafaka çocuğum nafaka alabilir mi?bu konu hakkıında bilgili kişiler bilgi verirse sevinirim.
-
Boşanma aşamasında ,bayan çalışıyorsa ve beyden çok daha az maaş alıyorsa hatalı taraf beyse(ihanet)ve üniversitede okuyan çocuğuna da maddi yardım yapmıyorsa ne gibi çözüm önerirsiniz.Teşekkür ederim.