-
Avukat duruşmaya girmemezlik ediyor ama mazeret denen bir yolu kullanıyor. Tabi siz bunun ne olduğunu tam anlayamadığınızdan serzenişte bulunuyorsunuz. Zaman dışında kaybolan bir hakkınız yok. Bu arada zaten zamandan şikayetçiyseniz, diğer resmi mercilerden çok geç gelen cevapları da tartışmalısınız. Tartışırsanız biz avukatlara da iyilik etmiş olursunuz. Çünkü biz de sürekli bize "avukat hanım bu tebligat neden olmadı" denilmesinden memnun değiliz. Biz postacımıyız, posta idaresimiyiz...
Taksicilere indirdim, basite almayın diyorsunuz. Evet taksiciler kadar olamadınız diyorsunuz da farkında değilsiniz.
Şovenizme kaçmaktan bahsediyorsunuz. Siz vatandaş şovenizminin örneklerini sergilerken ben de susamam. Görüşleriniz bir meslekdaşımın hayatından değerli olamaz. !
Yarın dava kaybederseniz sizin karşı taraf avukatına cebir uygulamaktan çekinmeyecek tiplerden olduğunuzu düşünmeye başladım.
-
Sayın Milo ;
Eğer avukatlar avukatlık ücreti veya sigortaları ve veya kanayan yaraları CMUK paralarını alamamaktan dolayı böyle bir eylem yapsaydı yerden göğe haklı olurdunuz. Sonuna kadar sizi destekler avukatları kınardık birlikte...
Ama şu anda avukatların en güvende olması gereken yerleden birisinde bile rahatça katledilebiliyorlar yani artık tuzun kokmaya başladığını görüyorlar. Eylem bunadır.
Münferit eylem olsa gene siz haklısınız ama toplu bir eylem ve tüm yargı çevresi destek veriyor. Zaten hakimler o gün için karar değil erteleme yapmaya hazır olarak girdiler duruşmalarına
Şöyle düşünün davanız Cuma günü değilde Pazartesi olsaydı yada İstanbulda olmasaydı o zaman bu sizi ilgilendirmeyecek belki destekleyecektiniz. HAK HAKTIR bunu unutmamak gerekir.
Ben kişisel olarak bu kararı destekliyorum..
Saygılarımla
-
Eğer avukatlar avukatlık ücreti veya sigortaları ve veya kanayan yaraları CMUK paralarını alamamaktan dolayı böyle bir eylem yapsaydı yerden göğe haklı olurdunuz. Sonuna kadar sizi destekler avukatları kınardık birlikte...
Sayın Evren,
Size kesinlikle katılmıyorum. Uluslararası ve ülkemizinde imzasının bulunduğu sözleşmeler ortadadır. Ve avukatlar avukatlık ücreti ve diğer haklarıyla ilgilide eylem yapabilirler. Yaptıkları eylemleri o zamanda desteklerim.
Kamu hizmeti verenler bu tarz eylem yapamazlar gibi bir anlayış kamu hizmeti verenlerin haklarını nasıl arayacakları sorusuna yeni bir yanıt gerektirir. Bunun yolu iş yavaşlatma ve iş bırakmadır. Diğer girişimlerin hiç bir etkisinin olmadığı ortadadır.
Kaldı ki bu tarz eylemler yapılırken gerekli düzenlemelerle birlikte yapılır. Örneğin doktorlar eylem yaparken yinede acil servisler hizmet verir. Bir günlük yavaşlama ya da durma verdiği mesajla belkide bize aylar, yıllar kazandırabilir.
-
Ben Sayın Evren e kesinlikle katılıyorum ;
Sayun Fulya hanım siz hiç özel doktorların iş bıraktığını işi yavaşlattığını duydunuz mu ? Devlet güvencesi altında çalışan doktorlar bir takım sosyal hakları için yasaların el verdiği ölçüde eylem yapabilirler.
Avukatlar avukatlık ücreti ile ilgili böyle bir eylem yapamazlar sadece dava almama hakları vardır . Çünkü avukat müvekkili ile sözleşme yaptığı an onun adına o davayı takip etme yükümlülüğünü kabul etmiş demektir. Ücret azlığından dolayı o kişinin hakkını arayacağı davaya girmemezlik yapamaz.
Sanıyorum burada biraz sapla saman karışmış. Yapılan eylemin amacı avukatların can güvenliğinin kalmadığı yönünde bir eylem ve düzgün koruma taleplerinin vucud bulmasıdır. Başka bir şey değil. CMUK avukatlığından istifa edebilir bir avukat barolar toplu olarak bastırıbilir ki doğrusu da budur. Bütçede para yok diye avukatların hak ettiği paralar ödenmezken bu ülkenin Maliye bakanı çıkpıp Bütçe fazla verdi diyebiliyorsa ortada KOCA bir yalan vardır. Barolarında buyalanı yedirtmesi gerekir. Kanunda yer almasına rağmen hakları ödenene kadar barolar cmuk işlemlerini askıya alacaklarını açıklar olur biter... Avukatlık ücretlerini zaten barolar belirliyor o da iç sorunlarıdır.
Dolayısı ile bu eylemlerindeki haklılık can güvenlikleridir ki yerden göğe haklıdırlar.
-
Ben Sayın Commodore'a katılıyorum,
Ama sayın Evren'e kesinlikle katılmıyorum :)
Arkadaşlar avukatlara bu hakkı hangi kanun verdi öğrenebilir miyim?
Yasa uygulayıcılarını 3 ayaklı iskemleye benzetirim.İki ayağı hakimler ve savcılarsa 3. ayağı da avukatlardır. Savcılarımızın güç verdiği ayak kırılmaya çalışıldı. Ardından Hakimlerimizin güç verdiği ayak kurşunlara hedef oldu. Avukatların ayağı da kurşunlara hedef oluyor ama hiçbirisi iskemlenin bu ayağını avukatların yaptığı bu eylem kadar yaralamamıştır.
3 ayaklı iskemle birgün bile olsa tek ayağını yitirmiştir. Bunu da bana hiçbir gerekçe açıklayamaz.
-
Sayın Commodore,
Eylemin can güvenliği ile ilgili olduğunu biliyorum. Sanırım demek istediğim yanlış anlaşıldı. Elbette kişi bireysel olarak müvekkilini protesto edemez.
Ancak devlet memuru olarak çalışan avukatlar olduğunuda unutuyorsunuz. Kaldıki hakimlerde devlet personeli...
-
Hukukçu olmayanlar ahkam kesip duruyor sanırım. Duruşmaya girmeyen avukatlar davayı mı kaybetti? Veyahut karşı tarafı duruşmaya girdi de davayı müracaata mı bıraktı?
Hangi hakkınız kaybolmuş önce bunu söyleyin de ona göre tartışılsın.
-
Koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi denirmiş. Tabiatta boşluk yoktur, her boşluk bir biçimde doldurulur. Bu foruma avukatlar yazmazsa biz vatandaşlar yazarız size göre ahkam kesmektir bana göre "düşünce"dir. Konuyu ısrarla anlamak istediğiniz boyutta değerlendiriyorsunuz. Duruşmalara girmemek şeklindeki tepki yerine daha başka tepki yöntemleri bulunamaz mıydı, bunu soruyoruz.Çünkü bu eylemin müvekkillerinizin haklarını bir duruşma için dahi olsa zedelediğini düşünüyoruz. Bu eylem davanın kaybedilmesi veya müracaata kalmış olması sonucunu doğurmasa bile o duruşmada temsil edilmemiş olmak vatandaşa zarar vermemiş midir? Danıştay saldırısı sonrası hakim ve savcılar da duruşmalara girmeselerdi ne olacaktı peki? Yani amacımın ne olduğunu bir kez daha tekrarlayım. DAHA BAŞKA TEPKİ YÖNTEMLERİ BULUNAMAZ MIYDI?
-
Sayın Milo,
Sizin öneriniz nedir? nasıl bir yolla tepki ve taleplerini belirtmeleri sizce aynı derecede etkili olurdu?
-
Sayın Milo;
Belki başka bir yol bulunabilirdi ama etkisi tartışılırdı ozaman. Halen bu forumda ve daha bir çok yerde bu konu tartışılabiliyorsa, demekki bu yol işe yaramış gibi. Sayın Fulya1212 gibi bende farklı bir öneriniz varsa merak ediyorum. SAYGILARIMLA..