Cevap: Kredi kartı olmayan biri kredi kartı kullanım formu duzenleyebilir mi?
kesinlikle haklısınız ama eşim bana kredi kartım yok diyor ve baskasının kartı ıle işlem yaparken ama kendi nufus kağıdını vermesı gerekır kart sahıbı yazan yerde eşimin adı soyadı var ı kımlık bılgısı baska kart sahıbı baska bu durumda avukatlık şirketi bunu nasıl yapabiliyor anlamadım bu belgede avukatlık burosunda yazıldı sanıyorum çunku ımza ve kaşesi var avukatın
- - - Updated - - -
haklısınız ama sanırım bana kredı kartım yok dedıgı halde baskasının kartı ıle kımlık bılgısı odeme nasıl yapabılıyor sanırım o belgede avukat burosunda yazıldı kart ısmı baska kımlık baska avukat nasıl işlem yapıp boyle bır belgeye ımza attı
teşekkur ederim bu cevabınızı gorunce eşim kredı kartı degıl maas kartı dedı ve yonetıcı ona parayı vermıs hesabına yatır sonrada kendı adına odemeyı yap avukata demiş mevduat hesabı kartının kredı kartı olarak yazılması dogrumu ve bır rıca ıle tanımadıgınız kısının borcunu odemek hemde resmı ıslemlerle ne kadar dogru sizce ve bunun bır suçu varmıdır saygılar
- - - Updated - - -
evet dogru
Risklerin ne olacağını yazdım. Başkasının borcunu kendi kartınızla ödemeniz suç değil bu banka kartı ya da kredi kartı olmuş önemi yoktur kendi kartınız diye başkasının kart numarasını kasten vermeniz suç olabilir. Parasını alıp maaş kartıyla başkasının borcunu ödemenin mahsuru yok parayı almadan yapmasın ödemeyi diyeceğim budur.
anlıyorum sunuçta benden habersiz bunu yapması dogrumu yanı ben bırıne gıdeyım şu parayı al ve şu avukata gıt alakan olmayan bır borcu kendi adına öde gıbı çunku duzenlenen belgede eşim borcu öduyor imzasıda var ve resmi bir belge olusuyor ve bence düşünce olarak söyluyorum normal banka kartı ile de ödeme yapılsa kredi kartı sahıbımı yazılır yoksa banka kartı sahıbımı yazılır çunku evrak resmı olduğu için kartın türü yazılmazmı saygılar
Öncelikle, güvenmediğiniz ne? Bu işlemi yapan eşiniz mi yoksa bir form üzerinde gerekli bilgileri vererek ödeme yapmaya imkan tanıyan sistem mi?
Formda istenen kart numarası kısmında belirtilen kart kime aitse onun ismi yazılır.O kısımda yazan tam olarak '' KART SAHİBİNİN ADI-SOYADI'' şeklindedir. Hangi kart numarası girilmişse o kartın sahibinin adı yazılır, ahmedin kartının numarasını yazıp mehmedin adını yazmak, Engin beyin yukarıda bahsettiği dolandırıcılık işlemine girecektir.
Kredi kartı mı banka kartı mı özellikle belirtilmesi gerekmez, çünkü bu tanımlama zaten o forma girilen kart numarasında 4 haneli 4 gruptaki rakamlarlarla yapılmakta, o kart numarası sadece bir sırasal numara değildir, kartla ilgili başka bilgiler bilgilerde içermektedir.
hayır eşim bu konuda yalan soyluyor gıbıde yanı rica ile ben size desem al şu parayı yatır kart hesabına ve gıt şu icra avukatına kendı adına bu parayı ode ve aksı gıbı borcunu ödedıgınız kısıyı tanımıyorsunuz bu işlem bırde resmı kayıt altına alınıyor bu benım bılgım dısında olusması suç degılmı bır adlı durumda bunu sorsam bu rıca ılemı yapıldı yoksa benden habersız bırılerının borcunu öduyorsun sonucu olusmazmı ve buda bir suç teşkil etmezmı
Kart ile ilgili sorularınıza yukarılarda yanıtlar verildi.
Bunun dışında yazımınız o kadar kötü ki, dediklerinizi anlamak çengel bulmaca çözmekten daha zor. Büyük harf, noktalama işaretleri gibi yazım kurallarına özen gösterirseniz derdinizi dhaa rahat anlatabilir, daha kolay yanıtlar alabilirsiniz.