Nedenini ben de net olarak bilmiyorum , ama İş Mahkemeleri Kanunu ve Hukuk Mahkemeleri Kanununun bir yerindeki ( bulamadığım) bir düzenlemeye göre,
iş öahkemeleri davaları ile ilgili yargıtayın verdiği karar nihai karar oluyor.
Printable View
Nedenini ben de net olarak bilmiyorum , ama İş Mahkemeleri Kanunu ve Hukuk Mahkemeleri Kanununun bir yerindeki ( bulamadığım) bir düzenlemeye göre,
iş öahkemeleri davaları ile ilgili yargıtayın verdiği karar nihai karar oluyor.
Erdoğan Bey,
Bilgilendirmeniz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Ama yargıtay verdiği kararı itiraz edebilmemiz lazım.Hele ki yerel mahkemenin verdiği ve bence detaylı olarak araştırılmamış kararlarda malesef işten çıkarıldıgımız bunun sonucunda da magdur oldugumuz ile kalıyoruz.
İş mahkemesinin verdiği kararı itiraz ettiğimiz halde malesef yargıtay dikkate almamış.Bilirkişinin dediklerini dikkate alarak karar vermiş.Ben şimdi burada magdur oldugumu ve haksızlığa uğradığımı idddia ediyorum ama itiraz etme hakkımız yok.
Mesela bu yargıtay'ın kararını itiraz etmek için bireysel başvuru imkanı ile anayasa mahkemesine veya başka herhangi bir yere başvuru yapabilirmiyiz?
Davanın tekrar görülmesi talebi yada bilirkişinin detaylı araştırması için böyle bir talepte bulunma imkanımız olabilir mi?
Yargıtay'ın verdiği bazı kararları itiraz edebilirken,sizce neden iş davalarını itiraz edilemiyor.
Biliyorum size çok soru sordum ama yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.
Ömer bey sizinle aynı durumdayım,kıdem ihbar için dava açıp mı aldınız yoksa işverene ihtar çekip mi?Dava açtıysanız eğer toplamda nekadar sürdü?
Tşk
Gökmen Bey,
İşe iade davası açtım.İşe iade davasını kaybettim.Ancak mahkeme işverinin bu delillerle beni işten çıkaramayacağını hükmettiği halde işe iademi kabul etmedi.Sebebi anlaşılabilir değil.Aynı yargıtay kararına itiraz edememek gibi saçma bir karar.Ancak mahkemenin bu kararından sonra çalıştıgım yıllara ait kıdem+ihbar tazminatlarımı aldım.Hemde işten ayrıldıktan sonra,mahkeme için gecen süre dahil tüm faizlerini şirket ödedi.Keşke bu karardan sonra işe iade davasını kabul edilseydi veya yargıtay'ın kararına itiraz edebilseydik... Siz ne zaman ve nerden hangi maddeden ayrıldınız.
31.05.2012 tarhinde işten ayrıldım,Bende 25/II-e maddesi nden çıkarıldım. İşe iade davasını yerel iş mahkemesi red etti.Yargıtayda onadı.Ama işveren kıdem ihbar için dava aç dedi.Bende o sebepten size sordum dava mı açtınız diye?
Gökmen Bey,
Benim işe iade davasını yerel mahkeme red etti ama yargıtay onarken işveren'e dedi ki,sen bu delillerle bu çalışanı bu şekilde bu maddeden işten çıkaramazsın dedi.
Yani yerel mahkemenin red kararını onadı ancak 25/2 maddesinden işten çıkarılamayacağımı hükmetti.Yargıtay kararı verdikten sonra tazminatlar için dava yolu açıktır diye de belirtti.
Eğer sizde belirtmediyse bence bir avukata sormanız lazım.
Ben yargıtay'ın kararında belirttiği için Kıdem+İhbar tazminatımı işverene başvurduktan 3-5 gün içinde yasal faizi ile birlikte aldım.
Bence iş hukuku ile ilgili çok iyi bilen bir avukata başvurmanızı öneririm.
Bu tür davaları her avukat bakamaz diye düşünüyorum.
Teşekkürler
Ömer ve Gökhan Bey ben de sizinle aynı durumdayım. 2.5 ay önce davam sonuçlandı. İşe iadem kabul edilmedi fakat haklı nedenden geçerli nedene düşürüldü. Yargıtay da bunu onadı.
Ömer Bey yazdıklarınız benim durumumu da özetliyor aslında. Siz kıdem/ihbar tazminatınızı dava açmadan almışsınız fakat ben işsizlik sigortası ödemenizi alıp almadığınız merak ediyorum, eğer aldı iseniz nasıl aldınız.
Ve Gökmen Bey siz kıdem/ihbar tazminatınızı almak için ne yaptınız. İş yerine başvurdunuz mu, Dava açmak mı zorunda kaldınız?
Esasına bakılırsa kıdem için tekrar dava açma mevzusu bana tuhaf geliyor. Yargıtay sonucunda zaten kıdem/ihbar tazminatını almak için geçerli nedene hükmedilmiş. Cevaplarınızı bekliyorum..Şimdiden teşekkürler...
Ömer ve Gökhan Bey sizlerden ya da konuya vâkıf başka kimselerden cevap bekliyorum Lütfen...
Valla ömer bey işverene başvurmuş ve tazminatı almış.Ben işverene başvurdum .Dava açmanız gerekiyor dediler.o yüzden kıdem ihbar ve diğer alacaklar için dava açtım. Artık kaç sene bekleriz bilmiyorum...
ALLAH yardımcımız olsun.
Ama...ALLAHımdan, öbür dünyaya kalmadan ,bu 22 hukuk dairesindeki 5 adet üyenin yaptığı haksızlığın karşılığını bu dünyada göstermesi için dua ediyorum.