Cevap: Disiplin soruşturmalarında soruşturma emri veren makam ile ceza veren makam.
Sayin Metehan50 benim konum biraz farkli. Sorusturma emri veren makam sorusturmayi yurutmuyor. Sorusturmaci yurutuyor cezayi sorusturmaci atayan makam veriyor.mesajinizi inceledim ayrica ilginize tesekkur ederim
Cevap: Disiplin soruşturmalarında soruşturma emri veren makam ile ceza veren makam.
Bana da yollayabilirseniz çok sevinirim
Alıntı:
metehan50 rumuzlu üyeden alıntı
Disiplin soruşturma emrini veren ile ceza veren makamın aynı kişi olamayacağına dair bir çok idari yargı kararları vardır.Aynı konu benim de başıma gelmiş iken verilen cezayı iptal ettirdim.Ankara 12. idare mahkemesinin Esas NO: 2009/1791-Karar NO:2010/1733 sayılı kararla aynı bahsettiğiniz konudaki kararı iptal etmiştir.Aynı zamanda soruşturma açılmadan sadece muhakkik raporuyla da ceza verilemeyecegine dair bir çok karar vardır.Yine danıştay da böyle bir karar vermiştir.Gerekçesine, Danıştay 12. Dairesinin Esas No : 2007/1731,Karar No : 2010/1647 Sayılı Kararı ile:”Bu durumda; disiplin amiri dışında bağımsız bir muhakkik tayin edilmek suretiyle soruşturmanın yapılması ve bu soruşturma sonucunda hazırlanan raporun disiplin amiri tarafından değerlendirilip yetkisi dahilindeki disiplin cezasının takdir edilmesi gerekirken, davacının disiplin amiri olan Okul Müdürü tarafından hem soruşturma yapılıp hem de ceza verilmesinde hukuka uyarlık görülmemiştir.”denilmektedir.Sanırım bu kararlar işine yarar
İyi günler;
Disiplin soruşturmalarında soruşturma emri veren makam ile ceza veren makam başlıklı yazsınızda"Esas NO: 2009/1791-Karar NO:2010/1733 sayılı kararla ve Danıştay 12. Dairesinin Esas No : 2007/1731,Karar No : 2010/1647 Sayılı Kararı " mahkeme kararlarından bahsetmişsiniz.Bu mahkeme kararlarının tam metninin nereden temin edebilirim acaba?Her hangibir internet sitesi var mı? Yoksa bana mail yoluyla eğer elinizde gönderip yardımcı olabilirmisiniz?
Şimdiden çok tşk.