Cevap: Haklarımı Alabilir miyim?
Merhaba, ben yaklaşık 4 sene çalıştığım işyerimden sık personel değişimi, bu yüzden vardiyede çalışma saatlerinin düzene girmemesi, ayrıca bayramlarda ve resmi tatillerde çalışıp mesai alamama gibi nedenlerle ayrıldım. Ancak istifa dilekçesinde bunu belirtmedim çünkü bu nedenlerle haklı fesihten dolayı tazminata hak kazanacağımı bimiyordum. Çıkışım verileli yaklaşık 2 hafta oldu. Tazminat almaya hak kazanabilir miyim? Teşekkürler.
Alıntı:
sinem35 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, ben yaklaşık 4 sene çalıştığım işyerimden sık personel değişimi, bu yüzden vardiyede çalışma saatlerinin düzene girmemesi, ayrıca bayramlarda ve resmi tatillerde çalışıp mesai alamama gibi nedenlerle ayrıldım. Ancak istifa dilekçesinde bunu belirtmedim çünkü bu nedenlerle haklı fesihten dolayı tazminata hak kazanacağımı bimiyordum. Çıkışım verileli yaklaşık 2 hafta oldu. Tazminat almaya hak kazanabilir miyim? Teşekkürler.
Sebep olarak ne belirttiniz peki?
Merhaba Değerli Hukukçular ve Hukuk Severler..
Bizim iş yerinde şöyle bir sorun var: 10 kişi çalışıyoruz. öğleden sonra 14.30 iş başı ve gece 23:00 iş çıkışı. sorun şu: hergün işe başlarken güvenlik kulübesinde işe giriş saatimizi yazıp imzalıyoruz. işten çıkışta da aynı şekilde çıkış saatimizi yazıp imzalıyoruz. denkleştirme yapıldıktan sonra ise 60 saat fazla mesai yaptığımız halde bizim iş verenler 37,5 saat parasını veriyorlar. sonra bir itiraz ettiğimizde tabiki güçsüz olduğumuz için hiç bir şey yapamıyoruz. iş verenin böyle bir haksız uygulamalarına maruz kalmamak için ne yapmalıyız? iş teftiş grup başkanlıklarına mı gitmeliyiz yoksa yargı mercilerine mi başvurabiliriz? Saygılarımla..