haklısın kardes bu gune sukurlerr olsun dava bitsin kapansın bir daha karı kız ayagını bıraktım allah kimsenin basına vermesin kötü durum
Printable View
merhaba hocam şimdi bana bu dava ile alakalı bir kagıt geldi dün ve sadece dava dosya numarası davanın yeri ve saati yazıyor dava yaşadıgım şehirde degil karşı tarafın yaşadıgı şehirde ben savunmamı kendi sehrimde vermek istiyorum davanın oldugu şehre can güvenliğim tehlikede oldugu için gitmek istemiyorum nasıl bir yol cizebilirim yardım edermisin ?
merhaba hocam şimdi bana bu dava ile alakalı bir kagıt geldi dün ve sadece dava dosya numarası davanın yeri ve saati yazıyor dava yaşadıgım şehirde degil karşı tarafın yaşadıgı şehirde ben savunmamı kendi sehrimde vermek istiyorum davanın oldugu şehre can güvenliğim tehlikede oldugu için gitmek istemiyorum nasıl bir yol cizebilirim yardım edermisin ?
Daha önce cevap vermiştim.
"Zaten oraya gitme mecburiyetin yok. Bulunduğun yer mahkemesi aracılığıyla savunman alınır."
Bir dilekçe yaz, adresim şurasıdır diye.. Bunu yargılamanın yapılacağı mahkemeye gönder. Nasıl göndereceksin? Bulunduğun yerde bulunan aynı mahkemeye dilekçeyi götüreceksin bulunduğun yerdeki mahkeme aracılığıyla yargılamanın devam ettiği yer mahkemesine dilekçeni göndereceksin. Yargılamayı yapan mahkeme senin bulunduğun yerdeki mahkemeye "talimat" yazacak, şu kişinin savunmasını alın diyecek. Sana tebligat gelir bulunduğun yerdeki mahkemeden, gider ifadeni verirsin.
Merhabalar aynı olay benimde başıma geldi. Yeni tebligat geldi perşembe duruşmam var. Soruşturmayı savcı açmış ama. Karşı taraf müşteki ben şüpheli durumdayım. Kadın ilk ifadesinde karakolda beni kendi iradesiyle eve aldığını beyan etti. Ben korkumdan evli olduğunu bilmiyordum dedim. Bu ifadeyi mahkemede değiştirirsem evli olduğunu biliyordum desem birşey değişirmi bu beni suçlu kılarmı acaba? Şuana kadar bir sicilim olmadı. Avukat tutmam icap edermi? Yanıtlarsanız sevinirim teşekkürler..