Hocam bugün Uyap'tan sms geldi.
../../2014 tarihli yd hakkında karar verildi (yd ara kararından sonra)
Bu sms ne anlama geliyor?
Printable View
Hocam bugün Uyap'tan sms geldi.
../../2014 tarihli yd hakkında karar verildi (yd ara kararından sonra)
Bu sms ne anlama geliyor?
Bugün yaptığım sms sorgulamasında gelen mesaj:
2014/... nolu dosyada son yapılan işlem: yd kararı görüşüldü (yd kabul)
Sanırım davanın son aşamasına geldik. Bu mesajın ne anlama geldiğini bilenler yardımcı olabilirler mi?
- - - Updated - - -
Hocam merhaba. Konuyu açtığımdan bu yana baya zaman geçti. Gelişmeleri aktarayım ben size. Hakem hastaneye sevk edildim ve olumlu rapor aldım. Bugün yaptığım sms sorgulaması sonucu gelen mesaj:
Bugün yaptığım sms sorgulamasında gelen mesaj:
../../2014 tarihinde 2014/... nolu dosyada son yapılan işlem: yd kararı görüşüldü (yd kabul)
Ne anlama geliyor hocam bu?
Yürütmenin durdurulması talebiniz mahkemece kabul görmüş. Şu an itibarıyla (konu başını okumadım, olay ne tam olarak siz biliyorsunuzdur) hakkınızda aleyhinize tesis edilen ve iptalini talep ettiğiniz işlem yok hükmündedir. Yargılama iptal talebinizin reddi kararı ile sonuçlanır ise dava konusu ettiğiniz işlem yeniden hukuk dünyasında varlık gösterecektir.
Ancak yürütmeyi durdurma kararları açık hukuka aykırılık ve telafisi mümkün olmayan zarar bileşkesi kapsamında verildiği için davanın lehinize sonuçlanması yüksek olasılık.
Size, yürütmeyi durdurma kararı tebliğ edildiğinde idareye bunu sunun ve dava konunuz ne ise, işlemin yok hükmünde olduğunu ifade ile talebinizi bildirin. En geç (1) ay içinde kararın gereğini yapmaz iseler, karar gereğini yerine getirmeyen memurlar aleyhine dava açabileceğiniz gibi, yerine getirmeme işlemi ile ilgili de dava açabilirsiniz. Bu kadar uzayacağını düşünmüyorum.
Kararımız çıktı. Yürütmeyi durdurma kabul edildi. Bundan sonrası da kolaylıkla hallolur inşaallah.