-
Cevap: Ölümü beklemek
Adi Ortaklık sözleşmeleri sözlü dahi kurulabilir. Burada resmiyet dediğiniz eğer tescil anlamında ise bunun çok bir önemi yok. Ortaklığın varlığı her türlü delil ile ispatlanabilir ve ortaklığın var olduğu sübut olduğunda, ortaklığı ilgilendiren hukuk da söz konusu olur. Bu izahat ile tekrar bakılır ise 150'ye oturuyor gibi...
-
Hmm. Anladım. Teşekkürler.
-
Rica ederim, fakat cevabım beni tatmin etmedi. Bu konuda üç beş sayfa itiraz yazabilirim kendime.
Sonuçta alacağından fazlasını talep ve bu talep ile ilgili cana kast derecesinde bir tehdit söz konusu.
Bir suç duyurusunda yarar var. Siz mevzuyu olduğu gibi nakledin, bırakın savcı nereye koyacağını kendi tespit etsin.
-
Önce konuyu delillendirmek gerek. Umarım sorun, savcılığa gitmeyi gerektirecek raddeye gelmeden sorunsuz bir şekilde hallolur.
-
Burada hukuki bir alacağın tahsili yok bence madde metninin geniş yorumlamamak gerek 150. madde daha çok çek senet fatura mahkeme ilamına kira vs alacağına dair alacağın tahsilini kastediyor şayet bu olayda resmi olsun olmasın diğer ortak hakkına düşen payı ödemeyen ortağa bu tehdidi yöneltseydi 150 kapsamında kalabilirdi yani ortaklardan biri ne gelirse cep yapmış diğer bir ortağın payına düşeni ödememiş o da bana düşen payımı vermezsen seni gebertirim derse burda 150 olur yok "ben sıkıldım ortaklıktan bana bir milyon ver şirketin neyi varsa senin olsun demiş şirketin neyi var neyi yok 100 bin etmiyorsa burda yağma var diyebilmemiz gerekir kanımca bilmem katılır mısınız?
- - - Updated - - -
Bu tür durumlarda önce il-ilçe emniyet müdürlüğü gasp büro amirliğine müracaatın daha yararlı olacağını düşünüyorum mesele iyi izah edilir yardım dilenirse delil kısmını elde etmede ve önlemede netice elde edilebiliyor.
-
Sayın Oğuz,
Somut olayı 150'ye sokmak ya da sokmamak için savunma geliştirilebilir; fakat kanımca ifade ettiğiniz biçim maddi gerçeği ifadede daha başarılı.