Cevap: İstifa Eden İşçinin Hakları
İhbar süresi,
İşi altı aydan az sürmüş olan işçi için iki hafta,
İşi altı aydan birbuçuk yıla kadar sürmüş olan işçi için dört hafta,
İşi birbuçuk yıldan üç yıla kadar sürmüş olan işçi için altı hafta,
İşi üç yıldan fazla sürmüş işçi için sekiz hafta,
Olmaktadır.
:)
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
1,5 yıldan uzun ise de 6 haftadır diyerek tamamlayalım.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
İhbar süresi,
İşi altı aydan az sürmüş olan işçi için iki hafta,
İşi altı aydan birbuçuk yıla kadar sürmüş olan işçi için dört hafta,
İşi birbuçuk yıldan üç yıla kadar sürmüş olan işçi için altı hafta,
İşi üç yıldan fazla sürmüş işçi için sekiz hafta,
Olmaktadır.
:)
:) tamamlamalar için teşekkürler,
ben işyerinin 15 günlük ücreti kesmek istemesi nedeniyle çalışma süresini 6 ay civarındadır şeklinde düşündüğümden ilk 2 yi belirtmiştim.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
:) tamamlamalar için teşekkürler,
ben işyerinin 15 günlük ücreti kesmek istemesi nedeniyle çalışma süresini 6 ay civarındadır şeklinde düşündüğümden ilk 2 yi belirtmiştim.
Ben de aradan zaman geçtğinden belki 1,5 yıl dolmuştur dedim :p
Alıntı:
Bende bunun gazına geldim :DD
Alıntı:
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Bende bunun gazına geldim :DD
Oysa soru sorulduktan sadece 48dk sonra yanıtlamışım bende, yani 1,5 yılı o arada doldurmuş olma ihtimali de pek fazla yok aslında :)
( soru saati normal mesai saati dolduktan sonraya denk geliyor, elbette 1 agustos 2014 saat 17:01 itibariyle artık 1,5 yıl da aşılmış olabilir.)
Merhabalar. Ben 2011 Mart ayından bu yana çalıştığım firmadan istifa ettim. Başka bir yer ile anlaştım ancak eski firmam ihbar tazminatini istiyor. Ben bu süreyi çalışarak gecirmek de tazminatı odemek de istemiyorum. Ne yapabilirim?
Alıntı:
nakkarezen rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar. Ben 2011 Mart ayından bu yana çalıştığım firmadan istifa ettim. Başka bir yer ile anlaştım ancak eski firmam ihbar tazminatini istiyor. Ben bu süreyi çalışarak gecirmek de tazminatı odemek de istemiyorum. Ne yapabilirim?
Beklersiniz, işyerinizin 8 haftalık ücretinize karşılık gelen ihbar tazminatı için haklı olarak dava açmasını ve sonrasında dava masrafları ve işlemiş olan faizi ile birlikte ödersiniz.
Ayrılma sebebi olarak ne belirttiniz işyerinize?
Alıntı:
nakkarezen rumuzlu üyeden alıntı
Önellere uymayan taraf diğer tarafa tazminat öder. bundan kaçış yok.
İsitifanızın geçerli yada haklı nedenle olması durumları hariç
İhbar önelleri süreleri yukarıda vardır.
Merhabalar,
Konu ile ilgili uzman arkadaşlara bir soru sormak istiyorum.
6,5 senedir, bir şirkette askeri ücretin üstünde bir maaşa çalışıyorum. Ancak, sigortamız askeri ücret üzerinden yatıyor. Maaşımızın bir kısmını da banka harici elden alıyoruz. SGK dan gelen memurlara da askeri ücret aldığımıza ve elden para almadığımıza dair imza attık. Bu duruma bu güne kadar işimizden olmamak için tüm personel olarak göz yumduk. Sıkıntının benim adıma başladığı nokta ise şu, iş verenim maaşıma düzensiz şekilde çok az miktarlarda zam yapıyor. ( son aldığım zammı 3 senenin sonunda aldım ). Şu an yaptığım işin çok altında ücret aldığımı düşünüyorum. Fakat 6,5 yıllık yoğun tempo altında çalıştığımın tazminat olarak karşılığını da almak istiyorum. Bu durumda istifa etmem sonucunda iş verenimden verdiği sözleri tutmadığı için tazminat talep edebilirmiyim ve durum davaya taşınırsa kazanabilirmiyim.
Ya da sizce yapmam gereken en akıllıca şey nedir?
Yanıt veren arkadaşlara şimdiden Teşekkürler.
Özel bir hastanede 4 yıldır çalışıyorum.2014 ocak ayında işe başladım. kendi isteğimle ayrılmak istiyorum. istifa edersem haklarım nelerdir. neler taleb edebilirim. haklarım nelerdir. bilgilendirirseniz sevinirim...