-
Cevap: Aİdat paylaŞimi
merhaba,
konuya geç katılmakla beraber Aidatın her daire için eşit olması normal zaten savunması doğru değildir.
III - Anagayrimenkulün genel giderlerine katılma :
Madde 20 – (Değişik birinci fıkra: 13/4/1983 - 2814/9 md.) Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü
anlaşma olmadıkça:
a) Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak;
Aralarındaki başka türlü anlaşma olmadıkça hükmü yönetim planını bağlar
a) maddesindeki sayılan işlemlerin dışındaki bütün işlemler işletme gideri olarak kabul edileceğinden yönetim planında arsa payına göre hesaplanır deniyorsa eşit bölünemez.
Yönetim planın hükümleri dışında aksi karar alınamaz
saygılar
-
Çok teşekkür ederiz. KMK madde yayınlayıp bizi aydınlattınız. Bu kadar insan Ne kadar cahiliz.
-
Aidat paylaştırmasına benim de itirazım var. Arsa Payları dikkate alınmıyor. Yakıt giderinde çok fark etmese de dış cephede 600 TL kadar oynamakta. Buna nasıl itiraz edebiliriz. Yönetim Planında Kanun hükümleri yazıyor sadece, alınmış olan farklı bir karar yok. Eşit paylaştırıldığını karar defterine yazmışlar, bu yeterli midir?
"Aaralarında başka türlü anlaşma olmadıkça..." giderler arsa payı oranında üstlenilecektir diyor ya KMK, kanunda yazanı askıya alacak olan bu anlaşmanın geçerlilik kazanması için Karar Defteri'ne yazılması yeterli midir?? Yoksa Yönetim Planı'na mı işlenmesi gerekmektedir?
Yasal olarak bu duruma nasıl itiraz edebilirim? Yöneticinin yönetim planı diye bir şeyin varlığından dahi haberi yok. Farklı arsa paylarına sahip iki daire, 3 dükkan vardır. Amma velakin daireler ve dükkanlar kendi aralarında eşit ödemektedirler. Nedenini ve formülünü sorduğumda 20 senedir böyle geldi böyle gider demektedirler. Bense buna çomak sokarım, yardımlarınızla tabii ki.
-
Yönetim planını kat malikleri değiştirebilir. Yönetim planını değiştirici yönde bir karar alınmış ise, Tapuda işlem yapılmasa dahi karar uygulanabilir. Giderlerin eşit paylaşılacağına dair Karar defterinde bütün kar maliklerinin oy birliği kararı var ise ancak geçerli olur.
Böyle bir karar yok ise İşletme projesine itiraz edebilirsiniz. Kabül görmez ise Dava açabilirsiniz.
-
Ceceli Hocam, şimdi itiraz etmeye inmeden önce bir kez daha teyit etmek istiyorum. Yönetim planında aksi bir karar alınmadıkça, karar defterine alınan karar için her malikin onay vermesi gerekli! Böylebirşey olmadğı için ben kendimden emin birşekilde itiraz edebilirim değil mi arsa payım oranında ödeme yapmam konusunda.