Cevap: Klonlanan garantili Cep Telefonu
yeni cikan yasada 2000 tlye kadar tüketici dernegine basvuruyapilabilir diyor ancak benim 1400 tlik telefonumu ialeme almadılar.gerekçe olarakta klonlama dilekcelerini almiuorlarmis artık.cunku bir sonuc alinmiyormus.tuketici haklarına basvuru yapıpta olumlu sinuclanan hic olmadi mi? yoksa bunlar benimle salgami gecti anlamadim.calisanlar hicbiseyden anlamiyor.adamlarla tartistik durduk.artik bu ülkede vergisini ödeyip telefon alinmaz.rezil olduk paramizla
Satıcı size sağlam bir telefon verdi. Sonra bir hırsız, sizin IMEI'nizi çaldı. IMEI çalınınca DEVLET sizin telefonunuzu görüşmeye kapattı. Satıcının burada kabahati ne?
Telefon sapsasağlam ve kusursuzdur. Telefonun kullanılmasını engelleyen devlettir. Buna sebep olan IMEI hırsızıdır. Neden satıcı size yeni bir telefon versin ki?
Savcılığa gidip IMEI'nizi kopyalayan kişinin yakalanması için şikayette bulunun. Kopyalayan kişi size yeni bir telefon alsın.
sayın şenol eker'e katılıyorum.
benimde telefonum klonlandı.Yapanların yanına kalmaması için Savcılığa şikayet dilekçesi yazarak, fatura fotokopisini ekledim.Savcılık TİB'e yazı yazarak faturadaki IMEI numarasını kullanan hatları ve hat sahiplerini sordu.Gelen cevapta benim hattım dışında, tanımadığım bir kişinin hattını takıp kullandığı yazıyordu.Bunun üzerine o kişinin ifadesi alındı ve hakkında Elektronik ve Haberleşme Kanununa muhalefetten dava açıldı...
Telefonu klonlanan herkezin fatura fotokopisini ekleyerek Savcılığa şikayet dilekçesi yazmasını tavsiye ederim ki yanlarına kalmasın..
- - - Updated - - -
isteyenlere dilekçe örneği için yardımcı olurum