Cevap: Sulh Ceza Mahkemesi kararına dayanarak Manevi Tazminat Davası Açmak
Peki elimizde hiç delil yok, Bütün dediller Ceza davası dosyasında. Ben tazminat istiyorum. Delilde Ceza davası doyasıdır, Celp edilip incelensin dedik. Zaten orda herşey göürüşülmüş, Bu tazminat alabilmek için yeterli gelirmi?
Ceza mahkemesi delil yetersizliğinden beraate hükmetmişse hukuk mahkemesi de subut bulmayan davanın reddi kararı verebilir elbette ben illa vermek zorunda değil demek istedim hukuk mahkemesinde başka şahitler deliller de sunulabilir ceza mahkemesinin yetersiz gördüğü delili hukuk mahkemesi delil başlangıcı sayıp yan delillerle kesin delil olarak addedebilir.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Ceza mahkemesi delil yetersizliğinden beraate hükmetmişse hukuk mahkemesi de subut bulmayan davanın reddi kararı verebilir elbette ben illa vermek zorunda değil demek istedim hukuk mahkemesinde başka şahitler deliller de sunulabilir ceza mahkemesinin yetersiz gördüğü delili hukuk mahkemesi delil başlangıcı sayıp yan delillerle kesin delil olarak addedebilir.
Pardon ama ben sorularima halk dilince cvp alamadim sanirim :) biraz daha basit konusabilir miyiz sayin avukat beyler- bayanlar. Sorum sudur ki manevi tazminat davasinin dayanagi olur mu? Maddi acidan ne kadarlik bir talep istenilebilir? Yada kazanma orani nedir? Saygilarimla
Dayanağı olur birader bu iş bin lira bırakır sana diyim halk diliyle bir bey avukat olaraktan, bayan olaraktan kim cevap verir ceceli341 verir mi acaba :DD
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Dayanağı olur birader bu iş bin lira bırakır sana diyim halk diliyle bir bey avukat olaraktan, bayan olaraktan kim cevap verir ceceli341 verir mi acaba :DD
Sn Oğuz Halk diliyle cevabı yeterlidir. Onunki ile idare edin. Benimki büyük gelir.