Annenizin vefatı sonrası dava açarak saklı payınızı ( yasal miras payınızın yarısı kadarıdır) alabilirsiniz, bu yolla yapacakları her türlü işlemde , hakkınızın teslimi için dava açabilirsiniz.
Binayı yapıp, parasını yemediği sürece elbette.
Printable View
Annenizin vefatı sonrası dava açarak saklı payınızı ( yasal miras payınızın yarısı kadarıdır) alabilirsiniz, bu yolla yapacakları her türlü işlemde , hakkınızın teslimi için dava açabilirsiniz.
Binayı yapıp, parasını yemediği sürece elbette.
zaten binayı kendi yaptırmıyor.Mutahite kat karsılıgı veriyorlar.Arsnın cogu annemın adına kayıtlı.Cıkacak daireleri dayımın adına tapulatacak..
Avukat bey cevabı vermiş.Şahsi fikrim mal sahibi yaşarken dilediğini yapar.Bence sen ileride mirasçı olduğun zaman bunları düşün.
Iyi gunler.benim farkli bir sorum olacakti.ailem benden mallari kacirmak icin mallari once dayimin adina gecireceklerini daha sonrada diger kardeslerimin adina yapacaklarini soylediler.boyle bir durumda beni.mirasyan men edebilirler mi.tsk ederim
Haklisiniz.fakat bugun yine bu yontemi yapacaklarini duydum.icimi ferahlatmak icin sordum
Bu durumda bizim de forumu ferahlatmak için üyelikten men etme ihtiyacı hasıl oluyor.