http://www.youtube.com/watch?v=LXHCBiO3eps#t=34
Printable View
Ne Anıtkabir denilen pagan tapınağında, ne sokak ortasında, ne de başka bir yerde herhangi bir kemalist ayinine iştirak etmedim. Geçen seneki 10 Kasım'da saat 9'u 5 geçe sokakta yürüyordum. Ne yazık ki bu sene sabah yürüyüşüne çıkamadım. Umarım seneye çıkabilirim. Öncelikli dileğim ise, bu tür saçmalıkların artık son bulmasıdır. Kuzey Kore'de bile böylesi bir saçmalık yoktur sanırım.
Yıl olmuş 2013; İnsanlar uzaya çıkalı yarım asrı geçmiş. Bazıları hâlâ "istikbal göklerdedir" denilen (ç)alıntı (Bkz. Benito Mussolini) sözü papağan gibi tekrarlamaktan, oraya buraya yazmaktan öteye geçemiyorlar. Sonra da utanmadan "bizler aydınız-ilericiyiz, bunlar karanlık, şunlar gerici, onlar bölücü" diye insanlara ok atıyorlar (bkz. 6 ok). Siz uzaya roket fırlattınız da türbana veya poşuya mı takıldı?
Ona buna gerici diyenlere göre ilericilik nedir? "Duran adam" olup sap gibi dikilmek midir? Sap gibi durarak ilerleme kaydedildiği nerede görülmüştür? Hani "Türke durmak yaraşmaz" idi? Zübeyde oğlu Selanikli Kamâl Bey bunları görse ne derdi acaba?
Zaten kekleri avlamak için kutlama dediğimi anlayan çıktı mı? Papağan nitelendirmesini yapan arkadaş, sen uhud savaşındaki başarılarından dolayı sevgili, yüce peygamberimizi (SAV) selamlar olsun anlatırken, sap, saman, kılıç, kalkan vs. gibi basit cümlelerle mi tarif ediyorsun o anı?
Kek avlamak gibi boş işlerle uğraşanlara gelsin...
Konumuz bu değil ama yine de belirteyim; Sizin "hz. peygamber (sav)" dediğiniz adam, Abdullah'dan olma, Emine'den doğma, Mekkeli Muhammed Bey'dir. Ek bilgi: Pedofildir. (Bkz. Ebu Bekir kızı Aişe) Uhud Savaşı dediğiniz olay da gerçekliği tartışmalı olan tarihsel bir iddiadır.
Saygı göstermek isteyenler içindir. Saygı göstermek istemeyende çıkıp, niye saygı gösteriyorsunuz demesi yada, saygı göstermeyin demeside haddine değildir.
İnsanoğlu kurallarını kendileri koyar, Değer verme derecesinide kendi belirler. Bir insana karşı saygı duymayabilirsiniz. Ama saygısızlık yapamazsınız.
Bu memlekette Atatürk düşmanı gerici yobazdan fazla ateist komunist devrimci bilmem ne ayak var diyorum da kimseyi inandıramıyorum.
bu insanlar Mustafa Kemal Atatürk gibi dünyanın bile örnek aldığı bi liderden ne isterler ki ?
Gurur duymak yerine herkes açığını arıyor.
Yazık..
Bu kadarda değil. Ateist olmak kominist olmak, devrimci olmak apayrı şeyler. Unutmayalım Atatürk te Büyük bir devrimcidir. Yönetim biçimimiz demokrasi olabilir ama unutmayalım kendimize diktatörler seçebiliriz. Demokrasilerde insanoğluna zulüm aracı haline gelebilir. Dünyada hüküm süren Kapitalist ve emperyalist sistemin ne kadar daha sürdürülebileceği tarışmalı bir durum. Yarın dolarları, altınları yiyerek karnımız doymayabilir.
Devrimci demişken Che Guevara yı anmamakta olmaz. Irkı dini ne olursa olsun ömrü insanları zulümden kurtarmak için geçmiş, diğer devrimcilerin aksine Diktatör olmayan Makam ve mevki peşinde koşmamış bir insan. Bugün İslamcısınında emperyalistininde, kapitalistlerinde her kesimin dil uzatmadığı bir insan.
Ayrıca insanlık tarihine baktığımızda insanların daha demokratik bir ortamda yaşamasının haklarına hukuklarına daha çok riayet edilmeye başlamasının nedenide beğensekte beğenmesekte insanoğluna yapılan zulme başkaldıran Devrimcilerdir.
Bugün Kominizm olmayabilir ama Kominizmden korkarak birçok ülke daha demokratik bir yapıya kavuşmuştur.
Bir kişi elbette çıkıp (anlama veya hesab sorma amaçlı) "niye saygı gösteriyorsunuz?" diye bir soru sorabilir ve saçma bulduğu bir şeyin yapılmaması için de "saygı göstermeyin" diyebilir. Dahası, saçmalıkları hiç kimseye danışmadan (antidemokratik yöntemlerle) yasaklayabilir. Bir şeyin saçma ya da mantıklı olmasının ölçütü demokrasi değildir.
Bir şeyin değeri kişiye göre değişebilir. Bir kişinin kutsadığı bir şeye bir başkası kusabilir. Bir kişiye saygı duymak demek, ona saygısızlık yapmamak demektir. Bir kişiye saygı duymamak demek de ona saygısızlık yapmak demektir. Saygı nedir peki? Sabahın köründe "zooooort" diye kulak tırmalayıcı ve kafa sıkıcı bir ses duyunca sap gibi dikilmek midir? Yoksa sadece bir metal yığınından müteşekkil olan bir şeye soyut bir anlam yükleyip olağan üstü bir değer vermek midir? Yoksa birileri megafondan Arabca bir şeyler okurken müziği kapatmak mıdır veya bazıları yılın bazı günlerinin gündüz vakitlerinde aç susuz dolaşırken, gündüz vakti ulu orta viskini yudumlamamak mıdır?
Hiçbir insan dokunulamaz, sorgulanamaz ve eleştirilemez değildir. Kaldı ki, tanrı oldukları iddia edilen varlıklar, peygamber oldukları iddia edilen kişiler ve kutsal oldukları iddia edilen kitablar eleştiriliyorken, birilerinin dünya lideri dedikleri kişiler haydi haydi eleştirilir.