Cevap: Jigolo internet sitesi açtığımdan 2 yıl hapis cezası
Eklediğiniz resim dosyasına (tebliğname) göre; Yargıtay C.Savcılığı, sadece tasarım yaptığınızı düşünerek, fuhuş suçunun gerçekleşip gerçekleşmediğini belirlemeden ceza verilemeyeceği görüşünde. Yargıtay ilgili ceza dairesindeki yargıçlar, savcının bu görüşünü benimsemek zorunda değil ama genelde dikkate alırlar. Son söz ceza dairesinin...
Yargıtay savcısı kararın bozulmasını talep etmiş dosya içeriği üzerine ve yargıtay hakimlerine yollamış bu bir karar değildir ön inceleme sonucu verdiği karar.Hakimler savcının yazdıklarını dikkate alarak inceleme yapıp bir karar verecektir.büyük ihtimalle bozulur.
Açacak başka site bulamadınız mı? :DD
Karar bozulur ise, yeniden yargılamamı olur yoksa beraatmi verirler bilgi verir misiniz
- - - Updated - - -
Alıntı:
Der Kanisterköpfige Mann rumuzlu üyeden alıntı
Açacak başka site bulamadınız mı? :DD
Arkadaşım işin gırgır zamanı değil yaptık bir hata bedelini ödüyoruz
Yargıtay kararı bozup yerel mahkemeye geri gönderirse yerel mahkeme bu karara uyabilir ya da ilk kararında direnebilir. Çoğunlukla Yargıtay kararına uyarlar. Eğer Yargıtay beraat etmeniz yönünde bir görüş belirtmiş ise yüksek ihtimalle yerel mahkeme bu karara uyarak sizi beraat ettirecektir. Direnme kararı vermesi düşük bir ihtimaldir.
Direnip ilk kararında ısrar ederse Yargıtay Ceza Daireleri Genel Kurulun'ca nihai huküm verilir.
Alıntı:
Der Kanisterköpfige Mann rumuzlu üyeden alıntı
Yargıtay kararı bozup yerel mahkemeye geri gönderirse yerel mahkeme bu karara uyabilir ya da ilk kararında direnebilir. Çoğunlukla Yargıtay kararına uyarlar. Eğer Yargıtay beraat etmeniz yönünde bir görüş belirtmiş ise yüksek ihtimalle yerel mahkeme bu karara uyarak sizi beraat ettirecektir. Direnme kararı vermesi düşük bir ihtimaldir.
Direnip ilk kararında ısrar ederse Yargıtay Ceza Daireleri Genel Kurulun'ca nihai huküm verilir.
Hocam.son olarak cezayı yargıtay onarsa ben devlet kurumunda çalışıyorum, kadroya alınma durumum var bu beni nasıl etkiler. Sicil sabıka olarakmi görünecek bi cevap lütfen saygılar.
Yargıtayın kararı bozma yönünde bir eğilimi var gibi. ama zaten yerel mahkeme kararınızı ertelemiş. pek bir şey olacağını sanmam.
Benim öğrenmek istediğim bu olduda yargitayda onadı bu tarihten itibarenmi denetimli serbestlik başlıyor yoksa mahkemenin ilk karar yüzüme okunduğundami başlamış oluyor. Bide bu denetimliserbestlik karari memuriyet olmama engel olurmu
yeni gündemde olan taşerona kadro konusunda şöyle birşey var güvenlik soruşturmasından geçilicek deniyor , yani bana kalırsa ceza almasan bile sıkıntı olur