Cevap: İnternet üzerinden anlaşılarak yapılan takas ' da dolandırıcılık
Evet yararı olur en kısa zamanda götür ver bilmiyorum dediğim soruların cevabını kimse bilemeyeceğindendir yoksa daha o konuyu işlemediğimiz için değil. :) Savcılık soruşturması zaman alır bu bir ayda takipsizlikle de sonuçlanabilir altı ay ya da bir sene sonra kamu davasıyla da ben çok ümitli olmadığımı söylemiştim.
Tekrar iyi günler avukat bey sizi her seferinde rahatsız ediyorum ama biraz daha bilgilerinizden faydalanmak istiyorum
malum kişinin bana faturasız cihaz vermesi yasal birşey midir ?
aramızda yaptığımız sözleşme tutanak vs bunun geçerlılık süresi ne kadardır sonuçta noter onayı vs yok ve kağıdın başında sözleşme başlığı var . ?
burnu sürtsün diye savcılığa verdiğim malum kişinin cihazı elimde kaldı şuanda ben bu telefonu başkasıyla değişemiyorum yada satamıyorum ne yapmam gerekir değiştirirsem bir problem çıkar mı ? değiştirmem için davamdan geri çekilmem gerekiyor heralde bana hukuksal bir ceza çıkar mı acaba teşekkürler.
Bu şikayet çok geç sonuçlanacak ve cihazım eskiyecek diye endişelerim var o yüzden bu soruyu soruyorum sayın avukat bey.
Faturası vardır belki size vermemiştir faturasız mal temin edip satmayı meslek edinmişse şikayetinizle sıkıntı yaşaması olası yoksa ne faydası olur bilemiyorum.
Sayın hukuki net yetkilileri malumunuz konuda dolandırıldığımı belirtmiştim
Cihazı takas ettiğim kişinin bana arızalı cihaz vermesininden başka bir açığını daha buldum acaba bu açıktan bir şeyler çıkarabilirmiyiz bana verdiği teslim ettiği kutulu cihaz dediği kutudaki imei ile telefonun imeisi farklı telefonlara ait yani bana teslim ettiği cihazın kutusunu teslim etmemiştir bundan birşey çıkarabılırmıyız bana farklı bir cihazın kutusunu vereceğini söylememişti ?
Bunu da dilekçe ile savcılığa bildirebilirsiniz.
Avukat bey sizce boşa mı kürek sallıyorum ?
Boşa sallanan kürek de kas yapar güç verir hiç bir emek zayi olmaz.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Boşa sallanan kürek de kas yapar güç verir hiç bir emek zayi olmaz.
Bu sözünüzüdeki ince ayrıntıyı beğendim :)
Hiç birşey yapamasamda başı ağrıyacak malum haysiyetsizin.
Toplam 4 dosya bulunuyor
Bugün isim değiştirme davamın sonucunu almaya gittiğimde soruşturmanın ne durumda olduğuınuda sorgulattım
Takipsizlik kararı gelmiş şu durumda ne yapabilirim bu davayı kazanabılecek bir arkadaş yokmu ankarada ondan kazanacağı bütün paralar ona ait olsun yeterki sürünsün o adam
internet yazışmaları vs de vermeye gitmiştim işlerim yeni bittiğinden olacak iş mi bu şimdi ya.
http://s14.directupload.net/images/131209/tcuukrif.jpg
elime tebligat vs ulaşmadı 2'dir kendi imkanlarımla öğreniyorum şimdi nasıl bir yol izlememiz gerekir.
S3 cihazımın Fatura fotokopisi duruyor şuan BTK ya gitsem cihazımı kapattırsam yasal birşey olurmu sonucta teslim ettiğime dair belge verdim takas ettiğimi belirten birşey yok ortada noter onayı yok bırsey yok ?
Her ne kadar bu konuya cevap vermemiş de olsam okuduktan sonra bir şey çıkmayacağını(takipsizlik) düşünmüştüm ki öyle de olmuş.Bir elektronik aletin şarjının iyi gitmesi veya yavaş çalışması(kasması) çok göreceli kavramlardır.Bariz bir sorun bile olsa ikinci el bu ürünlerin daha önceden mi böyle sorunları olduğu yoksa el değiştirdikten sonra mı bazı sorunlarının başladığını ispat etmek pek mümkün değildir.Bu tarz elektronik aletleri takas edip daha güzel bir mal edinen bir kişi zaten görülmüş bir şey değil.Onun dışında burada avukat aramak forum kurallarına aykırıdır.Bir avukat tutmak isterseniz ücreti mukabilinde tutabilirsiniz.Ben para vermeyim karşıdan ne alırsa o(böyle bir durumda avukatlık ücreti yerine geçecek ne kazanılabilir orası da ayrı muammada) gibi bir yaklaşımı da bir çok hukukçu arkadaş saygısızlık ve kuralsızlık saymaktadır.Bilginize..