Cevap: Hazırlık Bürosu tarafından ifadeye çağrıldım
Tekrardan merhaba ,
Konu hakkında ki son mesajımı yazıyorum. Pazartesi günü gidip ifademi verdim. Yaşananları şöyle anlatayım ;
Sabah erken saatlerde kuzenim ile beraber adliyeye gittik. Mesai başlamadan 10 dk önce adliye önündeydik. Sırayla aranarak içeriye alındık savcının odasına doğru yola koyulduk. İfade vereceğim savcı gelmeden önce yan odada bulunan bir diğer savcı geldi. Geldiği gibi öncelikle bizlere selam verip hal hatır sordu. Yarım saat 40 dk felan sonra bizim savcımız geldi kapısını çalıp içeriye girdim. Katip tebligatta bulunan numaradan dosyamı çıkartıp savcı beye iletti ve savcı bana neden burada olduğumu bilip bilmediği sordu. Bilmediğimi söyledim ve bana yardımcı olabilecek tüm bilgileri verdi. Heyecanımı anlamış olacak ki tüm konularda inanılmaz bir şekilde yardımcı oldular. İfademi verdim hep beraber (Katip, Savcı ve Ben) imzaladık ve işimiz bitti. Elbette bu olaylardan sonra savcıya korkulacak bir şey yokmuş dedim. Neden diye sorduğunda akrabalarımın ve çevremin söylediklerini anlattım (Aman şöyle yap aman takım elbise giymeden sakın gitme vs vs. gibi.). Cevap vermedi :).
Yani demem o ki , eğer ki yüz kızartıcı bir suçla itham edilmiyorsanız ve düzgün bir insansanız o çok korktuğumuz savcılar birer yardım meleğine dönüşüyor. Korkulacak en ufak bir nokta dahi yok. Savcısından, Katibine o kadar ilgililer ki kafanızda hiç bir soru işareti bırakmıyorlar.
Alıntı:
phrat rumuzlu üyeden alıntı
Yani demem o ki , eğer ki yüz kızartıcı bir suçla itham edilmiyorsanız ve düzgün bir insansanız o çok korktuğumuz savcılar birer yardım meleğine dönüşüyor. Korkulacak en ufak bir nokta dahi yok. Savcısından, Katibine o kadar ilgililer ki kafanızda hiç bir soru işareti bırakmıyorlar.
Bence bu yorumunuzdan ön yargılarınızın bir kısmının hala devam ettiği anlaşılıyor. Savcı ile görüşmeden önce "adliyelerin bunaltıcı ve sıkıntılı olduğu, savcı tarafından hoş karşılanmayacağınız, savcının kötü davranacağı, asıl suratlı ve soğuk olacağı vb" düşüncelerle adliyeye gitmiş iken, savcı ile görüştükten sonra bu düşüncelerinizin değiştiği, gereksiz kaygılandığınız anlaşılmakta ancak, savcının kişisine ve olayına göre davranışlarını şekillendirdiğini ve hatta -şahit olmasanız dahi- yüz kızartıcı suç ile ilgili bir konuda işlem yapılmakta ise kötü muamele ile karşılanabileceği anlamına gelen ifadelerde bulunarak ön yargılarınızın bir kısmını devam ettirmekte ve bu forumu okuyan kişileri yanlış düşüncelere yönlendirmektesiniz.
Aslında yüz kızartıcı suç ile itham edilinse dahi, savcı aynı tavrı koruyabilir, Cumhuriyet savcılarının görevi elinde bulunan soruşturma konusunu araştırmak, delilleri toplamak, hukuki değerlendirmesini yapmak, kovuşturma yapılması gerektiği kanaatinde ise iddianameyi düzenlemektir. Yoksa savcı itham konusu suç nedeniyle kişileri cezalandırmaz, itham konusu da yine itham edilene karşı davranış değişikliğine sebep olmaz. (Delillerin durumu ve suç konusu nedeniyle birkaç istisnası olabilir belki) Benim düşüncem bu şekilde.