Cevap: Araç satışı - dolandırıcılık
Merhaba, bende birşey sormak istiyorum, 5 ay önce Bizimde başımıza araç dolandırıcığı geldi. Satış vekaleti verdik biz bankada beklerken aracın satışı yaptılar sonrasında 3. Biri kişiye satış olmadan savcı talebiyle mahkemece aracın satışına şerh koydurduk, Mart'ta ceza davası var savcı İddianamesinde dolandırıcılar üzerlerine atılan müsnet suçtan cezalanmazlanı kamu adına talep etti. Bu arada vekalet verdiğimiz şahız savcının tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti ancak Hakkı'nda denetimli serbestlik kararı verilmişti. Biz bu dava yı sizce kazanır mıyız? Hukukta henüz satış sözleşmesinin iptali için dava açmadık, bu davayı kazanabilirsek mi açmak gerekir yada şimdi mi? Bilgi verebilirseniz sevinirim.
herkese merhaba. ben ankara polatlıdan geçtiğimiz çarşamba günü bir araç aldım. Almadan önce aracı ekpertize gösterdim ve sadece bir parçanın değiştiği söylendi. Buna güvenerek araç için anlaştığımız miktarı(44 bin) bankadan çektim. Noterde adam fiyat için 25 bin yazalım dedi sebep olarak da şirketinin olduğunu ve birşeyleri düşük göstereceğini belirtti. İlk defa araç alacağım için konuyla ilgili pek birşey bilmediğimden dolayı bir kaç yere sordum. Benim için bir sıkıntı olmadığını söylediler. Noterdeki bayan da ''sizlik bir durum yok zaten kasko bedeli yazacak sözleşmede'' dedi. Bu nedenle sözleşmede 25 bin yazıldı ve ben nakit olarak adama 44 bin verdim. Daha sonra aracın pert olduğunu öğrendim. Adamı araştırdığımda bir sürü kişiyi dolandırdığını ve yüksek ihtimalle dolandırıcılık çetesi olduğunu öğrendim. Noterde parayı adama verirken yanımda iş yerimden iki memur arkadaşım daha vardı. Bu durumla ilgili ne yapabilirim yardım ederseniz çok memnun olurum.
not: elimde 44 bin verdiğime dair herhangi yazılı birşey yok sadece yanımdaki iki arkadaşım ve bankadan bir saat önce 44 bin çektiğime dair hesap hareketlerim var.
Bankadan çektiğiniz tutarın kayıtlarda olması ve bu konudaki şahitler delil olamaz. Ödediğiniz para ancak yazılı belge ile ispat olunabilir ki, bu da zaten noter satış senedidir. Kaldı ki aracı ekspertize sokmuşsunuz ve noterde halihazır durumu ile görüp beğenerek aldığınıza dair imza atmışsınız. Yargı yolu ile birşey elde edebilme ihtimaliniz imkansıza yakındır.
Bu arada aracın markası, modeli, model yılı ve kilometresi nedir?
araştırmalarımı biraz daha genişlettiğimde adamların dolandırıcılık çetesi olduğunu ve expertizcinin de onlardan biri olduğuna şahit oldum. Pert araçları alıp, aracın dışı itibariyle neredeyse kusursuz hale getirip satıyorlar. Kesin olmamakla birlikte noterdeki şahsında onlardan olma ihtimali yüksek. Kendi paramı bir kenara bırakıp bu adamların yakalanması için uğraşıyorum artık. Bu arada aracım 2011 model Polo 52.000 km'de.