Kesin süre verilmişse bu süreye uyulması gereklidir mahkeme tarihini bekleyeceksiniz ileriye geriye böyle durumlarda alınmaz. Dava nüfus davası olduğu için gerçeğe ulaşabilmek adına hakim esnek davranıyor olabilir.
Printable View
Kesin süre verilmişse bu süreye uyulması gereklidir mahkeme tarihini bekleyeceksiniz ileriye geriye böyle durumlarda alınmaz. Dava nüfus davası olduğu için gerçeğe ulaşabilmek adına hakim esnek davranıyor olabilir.
Merhaba Engin Bey,
2 Haftalık Kesin süreyi iddia eden kişiye verdi ve o 2 haftalık süre doldu.
Bu arada Mahkeme tarihi geldiğinde bu kişi gelse ve şahit getirse kabbul olurmu ?
Yani Sonuçta ilk başka 2 haftalık süre verildi. 3 ay sonra da Kesimleştirilmiş kararla 2 hafta daha verdiler.
Bilgi vermenizi rica ederim.
İyi çalışmalar.
Soruya verilen cevaba aynı soruyla karşılık vermektesiniz.
Merhaba,
Mahkemeye girdik.
Kimlik vs.. aldıktan sonra İddia eden Dursun ali bayrakı çağırdılar. Gelmemişti. Mahkemede ellerindeki delillerle birlikte bilirkişiye yeniden hesaplaması için gönderdi.
Mahkeme 20 Şubata atıldı.
Merhaba,
Mahkeme Ek Bilirkişiye Dosyayı verdi. Hesaplama yapıldı.
Yarın Mahkeme var. Hayırlısıyla katılacağız.
Veraset ilamını 1 hafta sonramı alacağız yoksa 38 kişilik varislerin hepsine tebligat yapıldıktan sonramı alacağız ?
Merhaba,
20 Şubatta mahkemeye girdim isimler soruldu vs...
Ek Bilirkişi Raporunun daha önceden itiraz eden kişiye tebliğ edilmesine karar verildi ve mahkeme 45gün ertelendi.
Sayın Keremli,
şu okuduklarımdan anladığım, bu kişinin aileden olma ihtimalinin kuvvetli olduğu...
Siz kapıdan kovuyorsunuz,o bir şekilde bacadan dosyaya giriyor.
Latife bir yana;
hak kaybı yaşanmaması için hakimin yöntemi ağır ve yavaş olsa da gerekli kanısındayım.
Merhaba Ismail bey,
Artik korkuyorum ki hakim bey bu kisinim yerine dava acacak:) sabirla tarihin gelmesini bekliyorum.
Merak ettigim su ki bu kisiye ek bilir kisiye dosya gonderilmeden once 15 gun kesin süre vermisti. Simdi bu kisi itiraz etse ne olur? Nufusa dava açması gerekiyormu gerekmeden de veraset ilamina dahil edilebiliyormu?
Nihayet 1,5 Yıl sonra çözümlendi :)
Veraset İlamını aldık