Cevap: Dul ve yetim maaşı için birlikte yaşama sonrası SGK'ya oluşan borç
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
SGK Ya tazminat davası açabilirsiniz borca itiraz edip sizden istedikleri kadarda tazminat alabilirsiniz....
Gerçekten mi? Bunu nasıl yapabiliriz, şahit filan gerekiyor mu? Biraz daha bilgi verirseniz çok memnun olurum. Cahilim bu konuda.
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
SGK Ya tazminat davası açabilirsiniz borca itiraz edip sizden istedikleri kadarda tazminat alabilirsiniz....
Nasıl olacak bu iş peki? Dava için sebep ne olacak sn.ismail32, kurumu kandırıp haksız aylık almalarına imkan tanıdıkları için mi tazminat davası açılacak?
Yargıtay kararında suçun dolandırıcılık olmadığına karar vermiş. SGK nın kendi mevzuatını uygulmasına engel bir karar değil.
Sonuçta sgk dan yersiz alınan bir para var ve sgk bu parayı almakta haklı. Benim fikrim sgk bunu kendi tespit etmeli diye düşünüyorum.
Nikahsız ayrı yaşadık ile nikahsız yaşadık arasında ne kadar az bir fark değilmi? Yada ilk evlendiğimizde 3 yıl nikahsız yaşadık, 3 yıl imam nikahsız yaşadık. vs.vs. Bu polislerde ifadeleri hep yanlış yazarlar zaten. O yüzden mahkemeler tekrar ifade alırlar.
Benim asıl merak ettiğim bu ülkede bir çift nikahsız yaşayamıyor mu? Veya bunun hile olduğunu ortaya koyacak kesin kanıtı nereden buldular?
Maaşı alanın beyanı var zaten. Başka kanıta gerek varmı?
Alıntı:
mrtdnz rumuzlu üyeden alıntı
Bbunun hile olduğunu ortaya koyacak kesin kanıtı nereden buldular?
Anneannenizin bu beyanından anlamış olabilirle mi???
Alıntı:
bir polis memuru evimize gelerek anneannemden bilgi aldı. Anneanneme kaç yıl nikâhsız yaşadıklarını sordu ve anneannem de "3 yıl nikâhsız aynı evde yaşadık" dedi. Polis memuru başka bir bilgi almadan gitti. Ve aylar sonra evimize SGK Müdürlüğü'nden bir zarf geldi.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Anneannenizin bu beyanından anlamış olabilirle mi???
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Maaşı alanın beyanı var zaten. Başka kanıta gerek varmı?
Yalnız herhangi bir imzalama onaylama durumu olmadı. Buradan durum kurtarılabilir mi?
Alıntı:
Yalnız herhangi bir imzalama onaylama durumu olmadı. Buradan durum kurtarılabilir mi?
"Burada cevap veren kişilerin de dahil olduğu Türk halkı na ait bu paranın üstüne nasıl yatarım" ın cevabını arıyorsanız, bunu bir hukuk sitesinde aramayın bence.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
"Burada cevap veren kişilerin de dahil olduğu Türk halkı na ait bu paranın üstüne nasıl yatarım" ın cevabını arıyorsanız, bunu bir hukuk sitesinde aramayın bence.
Kusura bakmayın, soruyu yanlış bir biçimde sormuş olabilirim. Ortada bir suç olduğu gerçek, kabul ediyorum. "Paranın üstüne yatma" gibi bir şey düşünmedim. Yani "bu cezayı hukuki yollardan en aza indirgeyebilir miyiz?" diye düşünüyorum. Yoksa büyüklerimin böyle bir hileli yönteme başvurmasının cezası olduğunun ben de farkındayım.
Eğer sizin bilginiz / kontrolünüz dışında fazla yatan bir para olsaydı ve siz bunu fark etmeseydiniz, bununla ilgili şeyler var. Ancak burada açık açık, bilerek ve isteyerek yapılan bir eylem var. Bunu ödemek dışında bir seçenek olmadığını düşünüyorum.