Cevap: Kıdem ve İhbar Tazminatı Ödenmesi
......... İsimli işçimiz .....gün işe gelmediğinden İş kanununa 25/2 maddesi g bendi gereği sözleşmesi tek taraflı olarak fesh edilmiştir. Size tazminatınızı vereceğiz diye işe gelmemenizi sağladılar ve Tecrübelerime göre şirket size güzel bir kazık atmak üzere. İmzasız şirketin kaşesi hiçbir işe yaramaz. İnşallah bir şahidiniz vardır ve şirketin sizi çıkardığını ispatlayabilirsiniz.
g) İşçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki işgünü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü, yahut bir ayda üç işgünü işine devam etmemesi.
Cevap: Kıdem ve İhbar Tazminatı Ödenmesi
Öncelikle ilginize teşekkür ederim sayın ceceli.
* İlk olarak aynı bölgede çalışma yaptığımız arkadaşımız da işten çıkartılırken aynı evrakları ben götürerek bizzat yaptım.Bizde kaşe olmadığı ve işten çıkarılma dönemini bilen amasya da eskiden çalışan arkadaşım var o tanıklık yapacaktır.
*Şirketin bana imzalattırdığı bu belgeleri, Ankara bölge sorumlusu şirketin isminin uzantısını taşıyan mail adresinden imzalanmış haliyle bana gönderdi.(örnek veriyorum abc@ffdrtgrup.com ) gibi.Ayrıca bu mail adresinden gelen bir sürü mail bulunmakta.
*Bu sabah şirketin muhasebe sorumlusuna konu ile alakalı mail attım ve stoklarla ilgili sorun olduğunu arkadaşların ilgilendiğini ödemenin en kısa sürede yapılacağını beyan eden cevap maili aldım.
Sanırım bunlar işten çıkarıldığımı ispatlamam için yeterlidir.