Cevap: Mahkemeler neden boşanmalara bu kadar çabuk onay veriyor?
Alıntı:
Jilet rumuzlu üyeden alıntı
VK. - Hırvatistan davasına konu olan başvuranın açtığı boşanma davası 6 yıl sürmüş, yapılan yargılama esnasında sizin davanızdan farklı nitelikte durumlar olmuş. Öyle davası devam etti veya uzun sürdü diye her AİHM başvuranın başvurusu 12. madde yönünden kabul ediliyor ve ihlal kararı veriliyor değil. Tabi nihayetinde dosyanızı incelemek lazım. Afaki konuşulması çok da doğru değil. Yine de 12. madde açısından ihlal söz konusu olmayabilir.
Neyse, siz başvuruda bulununda AİHM'e ihlal kararı çıkarsa paylaşırsınız görürürüz.
Ama öyle iki davada 12. madde ihlal edildiğine karar verdi diye, AİHM bu konudaki her başvuruyu kabul ediyor değil. " tane kabul edildiyse 10000 tanesinde ihlal kararı verilmiyor veya başvuru kabul edilebilir sayılmıyor.
Sanıyorum benim davam Hırvatistan vs. VK davasından çok daha kuvvetli. Eğer AİHM tarafından dava kabul edilirse TC nin davayı kaybedeceği yüzde yüze yakın. Problem, AIHM temyiz mahkemesi değil. Önüne gelen davalardan seçip kabul ediyor. Seçilen davalarda verilen kararların belirleyici prensip olması bekleniyor. Normalde TC hakimlerinin AİHM içtihatlarına uygun karar vermesi gerekir ama, nerde..... Türkiyede AİHM kararlarını anlayabilecek kapasitede kaç hakim var? Zaten böyle giderse büyük ihtimalle TC, AİHM den şutlanacak.
Hakimlerin yabancı dili olduğunu düşünmüyorum yirmide biri anlıyorsa anca anlıyordur.
"Önüne gelen davalardan seçip kabul ediyor. Seçilen davalarda verilen kararların belirleyici prensip olması bekleniyor. Normalde TC hakimlerinin AİHM içtihatlarına uygun karar vermesi gerekir ama, nerde..... Türkiyede AİHM kararlarını anlayabilecek kapasitede kaç hakim var? Zaten böyle giderse büyük ihtimalle TC, AİHM den şutlanacak."
:D
Hee tabi, çok biliyorsunuz.
Alıntı:
Jilet rumuzlu üyeden alıntı
Hakimlerin yabancı dili olduğunu düşünmüyorum yirmide biri anlıyorsa anca anlıyordur.
.
Anladık yabancı dilleri yok da;
biz Türkçe bilene de razıyız, hukuk bilene de
Heey dombıra heeeeyy
Köptü körgen dombıra :)
:DD
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
Anladık yabancı dilleri yok da;
biz Türkçe bilene de razıyız, hukuk bilene de
Heey dombıra heeeeyy
Köptü körgen dombıra :)
merhaba forumda tek aktif sizi bulabildim bi soru soracagım bıcaklanma ile ilgili 14 yasındayım ve benı bıcaklayan 13 yaşında bi kaç soru soracagım :) anlayan biri varsa yönlendirirmisiniz yada size danışabilirmiyim konu acamadım acsam daha olumlu cevaplar alabilirim diye düşünüyorum ameliyat raporum ve digerleri vs vs acıcagım daha yasım küçük oldugundan birazda acık ve net cevaplar istiyorum lütfen yardımcı olun
Hee anlaşıldı sizin derdiniz. :D Siz herşeyi kendiniz biliyorsunuz, sizin dışındaki kişiler hiç birşey bilmiyor. Sİzin ile aynı kafada olanlar yeri gelir avukatlara, yeri gelir savcılara, yeri gelir hakimlere, yeri gelir başkalarına çamur atar. Bildiğiniz kulaktan duyma iki, üç şey vardır ama gelip burada ahkam kesersiniz. Şu forumlara yazdığınız şeylere bakınca da anlaşılıyor.
Heralde içiniz de kaldı hukuk okumak ama olmadı. Çaresi var önce gidin bir hukuk başlangıcı ders kitabı alın, okuyun.
Eyvallah saygı duyarım dikkate alırım
Ahkam kesmek yakınmak yakarmak bakana göre değişir
Bazılarımız hayal dünyasında yaşar gerçeklere küser
Bazen gerçeklere işimize gelmez kendimizi eleştirmekten kaçınırız
Bazen gerçekler canımızı yakar
Ne denebilir ki
Heey dombıra heeeeyy
Köptü körgen dombıra
Yazın yazın, zevkli oluyor okuması.
Yazdıklarınızı okudukça gülüyorum, güzel oluyor..
:D
Eyvallah Eyvallah
Ne mutlu bize ki bu ölümlü dünyada bir yüzü gülümsetebildiysek, güldürdükse
Gönül ister ki siz dahil tüm üyelerimizi gülümsetmek
Ne var ki başta Sayın KIRCALI olmak üzere yöneticilerimiz üyelerin atışmalarından pek hoşlanmıyor (gerçi sizinle atışmak haddimiz olmasa da) o yüzden sizi daha fazla güldüremeyeceğim :(
Saygılarımla
Noluyo la burda boşuyım mı sizi ha? sana diyom bilhassa dombıracı sen ne düşünüyon evliliği mi zorlaştırsak diyok?
Ne olsun abi
Üyeler arsında olur böyle şeyler. :) :( :utangac
Evlilik yeterince zor zaten bide biz zorlaştırmayalım
Malum biz yürütemedik, beceremedik olmayınca olmuyor demek ki.