Yani anladigim kadariyla benim isim cooookkk zor.peki hic mahkemeye falan basvurmadan simdi gitsem ve oglumu alip ulkeyi terk etsem 7 yasini doldurana kadarda donmesem nasil bir sonucla karsilasirim
???
Printable View
Yani anladigim kadariyla benim isim cooookkk zor.peki hic mahkemeye falan basvurmadan simdi gitsem ve oglumu alip ulkeyi terk etsem 7 yasini doldurana kadarda donmesem nasil bir sonucla karsilasirim
???
Devlet, aynen dediğiniz gibi çal çırp ne yaparsan yap nafakayı ödeyeceksin diyor.
Nafaka olaylarına kamu düzeni olarak bakılıyor. Bir yandan düzeni sağlayacağım derken bir yandanda düzeni bozuyorlar. Menfaat evlilikleri, maddi çıkarlar,evlenirim ayrılırım kocam bana bakar,gibi düşüncelerden insanın evlenesi gelmiyor. Karşınızdaki insanın samimiyetine inanmıyorsunuz. Sonra nikahsız birliktelikler, Aile kavramının yok olması kaçınılmaz hale geliyor.
Ülkememizde belli bir grup kadının ezildiği malum, hem bu yüzden,hem kadınların oy deposu gibi görülmesi, Avrupa birliğine uyum gibi nedenlerle kadınlara pozitif ayrımcılık yapılıyor.
Bu yasalar gelişmiş ülkelerde hep aynı hatta kadınlar ve çocuklar lehine daha fazla. Bizdede daha artarak devam edecek.Evlendiğiniz zaman şirket gibi ortaklık kuruyorsunuz.Şirket faaliyetine devam ederken kanunlar yetkili sorumlu müdür olarak sizi görüyor. Boşanmaya geldimi elinizden bütün yetkiler alınıp kadına veriliyor.
Gercekten cok haklisinizz.
Ve bu sistem böyle devam etitği sürece... Ve bu mahkemeler erkeği potansiyel suçlu gördüğü sürece... Ve kadınlar da bu kararların bilincinde olduğu sürece... Vallahi bu ülkenin aile yapısı çökecektir. Ve Sayın Başbakan'ın '3 çocuk' söylemini, 'Helal sütü emmiş bir kadın, hak ve hakkaniyete dayalı bir medeni kanun ve 3 çocuk' olarak değiştirmesini, 'kadın' mağduru erkekler olarak, 'Yavrularına hasret' babalar olarak yürekten dileriz... Kaderdaşıma da bir tavsiyem olacak; anayasayı, mevcut kanunları dikkatlice incele... Delillerini somut olarak topla. Hiç bir hakim, hiç bir mahkeme haksız olanı hak sahibi yapamaz. Yargıtay olmazsa Anayasa Mahkemesi'ne, o da olmazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar git. Sanırım, 'kadın' mağduru erkeklerden oluşan bir dernek ya da oluşum var. Ben gazeteciyim ve ilk elde ettiğimde bunu paylaşacağım. Sen de araştır. Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı hareket eden hakimi de, sana yeterince yardım etmeyecen vekilini de dava edebilirsin... Gerekirse reddi hakim bile talebinde bulunabilirsin... Buradan haberleşelim...
hala araştırmalar içerisındeyım henuz hıc bır adım atmadım.ve acıkcası korkuyorum.hem velayetı kaybedıp hemde yuklu bır nafakaya mahkum olmaya.tavsıyede bulunabılecegız guclu sağlam bır avukat varmı