Cevap: noterden ihtarname
İŞÇİNİN İŞVERENE ÇEKECEĞİ İHTAR ÖRNEĞİ
İHTARNAME
KEŞİDE EDEN (İŞÇİ) :
ADRESİ :
MUHATAP (İŞVEREN) :
ADRESİ :
KONU :
AÇIKLAMALAR :İstifa etmem konusunda Tarafıma yapılan baskının son bulması hakkındadır.
Şirketiniz tarafından...............tarihinden bu yana iş akdimi hiçbir sebep olmadan haksız , mesnedsiz ve tek taraflı olarak feshetmek istediğinizi fakat sosyal haklarım olan Kıdem tazminatı, İhbar tazminatı, İzin haklarımı, fazla çalışma ücretlerimi,hafta tatili çalışma ücretlerini resmi ve dini bayramlarda çalışma ücretlerini vermeyeceğinizi belirtip benim istifa etmem konusunda yaklaşık bir aydır tarafıma ...................................şirket yetkilisi tarafından baskı uygulanmaktadır. Yapılan bu davranışlar dayanılmaz boyutlara gelmiştir. Tarafıma uygulanan bu baskının son bulmaması halinde Çalışma ve sosyal güvenlik il müdürlüğüne konu ile ilgili müracatta bulunmakda dahil her türlü kanuni hakkımı kullanmak zorunda kalacağımı ihtar ederim.
Keşideci (işçi)
Sayın Noter ;
Üç nüshadan ibaret iş bu ihbarnamenin bir nüshasının muhataplara APS olarak tebliğini, bir nüshasının dairenizde saklanmasını, tebliğ şerhine havi bir nüshasının tarafımıza iadesini talep ederim.Saygılarımla
- - - Updated - - -
Bu ihtardan sonra muhtemelen çıkarılırsınız.
Öncelikle örneğiniz için teşekkür ederim. Sessiz kalırsam beni tazminatsız çıkarmak için uğraşıyorlar. En azindan bu şekilde haklarımı koruyabilecigimi düşünüyorum. Sizin bir öneriniz var mı?
daha önce tavsiyelerimi söylemiştim.
Gazanız mübarek olsun:DD
Cevap: istifa etmeye zorlanıyorum
İstifa ile bütün haklarınızdan vazgeçmiş oluyorsunuz, kolay değil böyle bir karar verebilmek elbette, ama bazen istifa ile bazı şeyler de kazanılabilir bence.
İşverenin elinde büyük bir koz var bahsettiğiniz, gittim dediğiniz yerlere gitmemişsiniz ve bu konuyla ilgili ıspat yolları da mevcut anlaşılan.
işveren kendi ayrılmanız durumunda tam karşılığı o mudur bilemiyorum ama 14.000tl gibi bir rakamı da ihbar-kıdem tazminatı karşılığında ödemeyi önermiş. Fena para değil, hiç bir şey alamamak ta var ,işverenin elindeki sebebe baktığımızda , sözleşmeyi feshetmek için haklı bir sebep çünkü.
İşverenle sözleşmeyi karşılıklı feshetme yolunu düşündünüz mü hiç?
Bir sözleşmeyle karşılıklı anlaşarak ve işverenin ihbar -kıdem tazminatı karşılığında 14.000 veya anlaşacağınız miktarı ödenmesi karşılığında sözleşmeyi anlaşarak karşılıklı feshedebilirsiniz de.
Kaybınız, işe iade davası açamazsınız, işsizlik sigortasından yararlanamazsınız,belki olması gereken tazminatlarınızdan daha düşük bir rakam almış olacaksınız,
kazancınız, eliniz boş çıkmayacaksınız, o sektörden çıkmanız pek kolay olmasa gerek yeni işinizi de aynı sektorde arayacaksınız kuvvetle muhtemel, gitmediğiniz yerleri gitmiş gibi gösterdiğiniz sektorde yayılmayacak, yani benzer bir iş bulabilme şansınız azalmayacak, bence kaybetme ihtimalinizin yüksek olduğu bir mahkemenin masraflarını da karşılamak zorunda kalmayacaksınız,
bazen biraz kayıp büyük bir kazanç ta olabilir, bir avukatla yüz yüze görüşerek yolunuzu belirlemenizi öneriyorum ben.
Cevap: istifa etmeye zorlanıyorum
Evet son gelişmelerden haberdar etmek istedim.Avukatla hazırladığımız ihtarnameyi cektik.Firmam beni 25.maddeden çıkaracağını söyledi ve hakkımda bununla ilgili 2 tutanak hazırladıkları halde ertesi gün ellerine geçen ihtarla olay farklilaştı.Madde 17 ve madde 18 ile haklarımı alarak çıkaracaklar.