Hocam dava şu an kovuşturma aşamasında.Şikayetten vazgeçildiği takdirde yinede dava düşermi
Printable View
Hocam dava şu an kovuşturma aşamasında.Şikayetten vazgeçildiği takdirde yinede dava düşermi
Bence düşmesi lazım. Davada bunu belirtin düşmesini talep edin.
Tamam hocam teşekkür ederim.Zaten davadan vazgectiklerine dair mahkemeye dilekçe gönderecekler
Hocam son bir soru sorup bi daha sizi rahatsız etmeyecegim :)
Diyelimki kovuşturma aşamasında karşı tarafla anlaştık (uzlaştık). Davadan vazgectiler ve dava düştü.Bu durumda sanırım suçu kabul etmiş oluyorum.Yakın bir zamanda Adalet Bakanlığına atamam olacak.Bakanlık bana : "sen bu suçu işlemişsin senin atamanı yapmıyoruz" Diyebilirmi acaba ?
Bilmiyorum. ama fikir yürütelim; hakkınızda verilmiş bir hüküm yok, Hükmün açıklanmasının geriye bırakılması kararıda yok.
bence ortada sorunda yok ama Sütten çıkmış akkaşık bile olsanız Adaket bakanlığında mülakatta üsütünüzü çizebilirler. Orada çok torpil döner biliginiz olsun.
Bilindiği üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun genel ve Özel Şartlar başlıklı 48 inci maddesinde
"Devlet memurluğuna alınacaklarda aşağıdaki genel ve özel şartlar aranır.
A) Genel Şartlar:
1. Türk Vatandaşı olmak,
2. Bu Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak,
3. Bu Kanunun 41 inci maddesindeki öğrenim şartlarını taşımak,
4. Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
5. Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.
6. Askerlik durumu itibariyle;
a) Askerlikle ilgisi bulunmamak,
b) Askerlik çağına gelmemiş bulunmak,
c) Askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
7. 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek (…) akıl hastalığı (…) bulunmamak.
B) Özel Şartlar:
1. Hizmet göreceği sınıf için 36 ve 41 inci maddelerde belirtilen öğretim ve eğitim kurumlarının birinden diploma almış olmak,
2. Kurumların özel kanun veya diğer mevzuatında aranan şartları taşımak." gerektiği hükmü yer almaktadır.
mülakat falan evrelerini gectim hocam.Hizmet öncesi eğitimde bitti.Sadece davanın sonuçlanması kaldı