Cevap: 2 Aylık Evlilik ve Boşanma
Cevabınzı için teşekkür ederim..eşim çalışmıyor lakin sadece birbirimize evde söylediğimiz hakaretler var..boşanma davası benim açmam aleyhime olur mu.komşular ve bacanağım benim için tanık olabileceklerini söylediler..çünkü eşim evliliğin sorumluluğunu kaldırmıyorum işimi elime almalıyım sonra devam edelim diyor ama ben bunu benim yanımda yapmasını istiyorum..bu tür bahaneler nafaka vetazminatı etkiler mi..
Boşanma davaları ekseriyetle kadına yapılan pozitif ayrımcılık gereği erkeğin aleyhine gelişir(ortada kanıtlanmış ve kadın tarafından gerçekleştirilmiş bir aldatma, gene kanıtlanmış kadın tarafından erkeğin hayatına kast gibi şeyler yoksa).Şu an anlattıklarınız her boşanmada olan, bana hakaret etti, ailesini dinledi beni dinlemedi, altınları aldı(ki kanunen zaten hakkı), bağırdı çağırdı gibi standart şeylerden oluşuyor.Çalışmadığına göre nafakadan kaçış mümkün değil.Boşanma olursa altınların tamamını(erkeğin alyansı hariç) ve nafaka cepte.Tazminat iyi bir avukata, şahitlere, delillere bakar.Çekişmeli olursa 1-5 sene arası sürebilir.Anlaşmalı olursa önce evliliğin 1 senenin doldurması gerekiyor.Sıkıntılı işler.Kolay gelsin.
cevabınız için teşekkür ederim...tecrübelerinize dayanarak sormak istediğim şey boşanma davaları sürerken hakim psikologa yönlediriyor mu? bu tür bahanelerden çok kolay boşanan eşlerin sonra ki hayatlarında sıkıntı çıkıyor mu...yoksa barışmak daha iyi bir alternatif mi?
ikimizde birbirimizi seviyoruz çünkü ikimizde dile getiriyoruz bunu...
Olay sadece bu ise evlilik devam ettirilebilir. Kaç defa ayrılıp birleşenlerde var, mutlu mutsuz evlilikleri devam ediyor. Altınlarını vermemesi, Evliliğin yeni olması, sizin ona yeterince güven verememiş olmanızdan kaynaklanıyor olsa gerek.
Gidenin yerine gelecek olanında, gidenden pek farkı yok.
Başkalarını değil kendinizi dinleyin.