-
Cevap: Telefonla tehdİt
Uygulama yazdığım gibi, bir kişinin kasıtlı suçtan hagb'si var ise bu karar kesinleştikten sonra(yani mahkeme hagben var ayağını denk al dedikten sonra, bakın burası önemli) daha gidip kasıtlı suç işlemeye devam ederse önce ceza alır sonra önceki açıklanmayan hüküm için diğer mahkeme kalemine yazı yazılır, diğer hükümde ona göre açıklanır.Ama taksirli veya bilinçli taksirli dediğimiz suçlardan daha önce hagb alındıysa yada ilk hagb almadan ikinci bir olaya karıştıysa o zaman iki ayrı hagb değerlendirilmesinden bahsederiz.Ayrıca bir insanın ilerde suç işlemesi kanaatine elbette o adamın geçmişinden ve o anki durumundan yararlanarak varırsınız(geleceği gösteren bir makinanız yoksa tabi).Hakimler suç ve suç bilimi uzmanı, insan sarrafı kişilerdir ve kimseye ilk suçu dahi olsa hagb vermek zorunda değillerdir.Adam mahkemede bir pişmanlık göstermez ise hakim kendi taktir yetkisiyle temyiz yolunu açık bırakarak buna karar verebilir.
-
iyi geceler ben derdimi anlatamadım galıba ben ilk çıktığım mahkeme 26 hazırandı hakımın verdıgı karar bundan sonrakı 5 yıl ıcersınde suc ışlersen 150gün hapis ve 3000lira para cezası demişti ama şimdiki gelen mahkeme kağıdı 24 nisanda olan olayın mahkemesı bu mahkemenın tarıhıde 9 eylulde
demek ıstedıgım hakımın karar verdıgı tarıhten oncekı bır olay ve mahkemesı daha yenı olacak ve hakım bana ceza verırmı ben bu arada suçsuzum ve o tarıhte aradım ama bagırısmalı gectı lakın tehdıt etmedım tehdıt etmedıgımı nasıl ıspatlayabilirim
yada karsı taraf tehdıtt ettın dıyor onlar benım tehdıt ettiğimi nasıl ıspatlar
-
kardeşim be hagb beş yıl sonra tmamen slinir mi slirse güvenlik soruşturmasında çıkar mı8