Ben bozulan karara göre alan değişikliği yapmıştım. Karar bozulduğuna göre beni eski alanıma tekrar vermeleri gerekmez mi? Danıştay kararını uygulamamak gibi bir durum oluşmuyor mu?
Printable View
Ben bozulan karara göre alan değişikliği yapmıştım. Karar bozulduğuna göre beni eski alanıma tekrar vermeleri gerekmez mi? Danıştay kararını uygulamamak gibi bir durum oluşmuyor mu?
Karar esastan değil sadece usulden bozulmuş yani davalılara MEB'i de ekle demişler. Hasım ilavesinden sonra muhtemelen daha önceki kararla esastan aynı kararı alacaklardır. İdare Mahkemesi kararını bekleyiniz. Danıştay kararında daha önceki iptal kararının bozulduğuna dair bir hüküm yoktur sadece hasım ekle denmiştir.
"Açıklanan nedenlerle davalı idarenin temyiz isteminin kabulüne ....... mahkemesince verilen ... günlü .... sayılı kararın 2577 sayılı İYUK un 49.1.b fıkrası uyarınca bozulmasına, aynı maddenin 3622 sayılı kanunla değişik 3. fıkrası gereğince yukarıda belirtilen hususlar da gözetilerek yeniden bir karar vermek üzere dosyanın adı geçen mahkemeye gönderilmesini, tebliğini izleyen onbeş gün içinde danıştaya kararın düzeltilmesi yolu açık olmak üzere ..... tarihinde oybirliği ile karar verildi."
İptal kararı bozulmuş anladığım kadarıyla.
Şimdi idare bu karara göre mahkemenin yeniden karar vermesini bekleyebilir ya da danıştayın bozma kararına dayanarak yeni bir kararname düzenleyebilir sanırım.
Sorun da burada başlıyor benim açımdan. İptal edilen karar ile ben alan değişikliği yaptım ama yöneticilik görevim idarece iptal edildi. Şimdi başa döndüğüme göre idare sadece eski alanıma döndüren ve idareceilik görevimi yok sayan bir uygulamaya giderse hukuki olarak ne yapabilirim? İlginiz için de teşekkür ederim. Çok sağolun zaman ayırdığınız için.
Karar temyizen bozulmamış demedim ki usulen bozulmuş dedim. Davalı idare hasımın MEB olması gerek iddiasında bulunmuş ve Danıştay bunu kabul ederek kararı usulen bozmuş. Karar düzeltmeye gidebilirsiniz. Karar düzeltme müracaatı olmazsa veya karar düzeltme talep veya talepleri reddedilirse dosya yeniden bir karar verilmek üzere ilk derece mahkemesine gider. Tahminim hasım ilavesinden sonra da siz bu davayı kazanırsınız. Eski alanınıza dönseniz bile mahkeme kararı ile şimdiki durumunuza dönersiniz. Rica ederim siz de çok sağolunuz. Bu vesile ile Kadir Geceniz de mübarek olsun.
Merhaba, benim de Danıştay 5. dairede temyiz dosyam var 2013 kasım ayında göndermiştim. İdare mahkemesinin eğitim durumu tayinine red kararı çıkarması üzerine. Danıştayda dava ne kadar sürede sonuçlanır acaba? Lütfen Cevap verebilirse bilen kişiler çok sevinirim.