Cevap: Alkollü araç kullanımı, yeni alkol yasası
Alıntı:
muratkuru1979 rumuzlu üyeden alıntı
ilk önce hepinize geçmiş olsun. bende alkollü kaza yaptım sadece kendi aracımda hasar var. cezamı ödedim ve 2 aydır da ehliyetsizim. 6 şubat ta da 2.sulh ceza mahkemesinde izmir de davam var. ilk defa alkollü ehliyetimi kaptırdım ve sicilim temiz. bekliyorum ve psikolojim bozuldu.Sizin davalarınıza göre bende kıyaslama yapıcam. bu arada promil 200.
Sanki özellikle o gün seçilmiş gibi.Ben ve benim gibi olan arkadaşlar o gün geldiğinde inşallah şu işten en az zararla atlatırda kulaklarımıza küpe olur.
Alıntı:
ATİBAR rumuzlu üyeden alıntı
Sanki özellikle o gün seçilmiş gibi.Ben ve benim gibi olan arkadaşlar o gün geldiğinde inşallah şu işten en az zararla atlatırda kulaklarımıza küpe olur.
İnşallah...
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
İnşallah...
Erdoğan Bey teşekkür ederim.Yaşa ki neler göresin, önemli olan feyz alabilmek.Çok şükür benimki sadece 1.02 promil ile yakalanma ne kendime nede başkasına zarar vermedim.
Arkadaşlar bugün itibariyle mahkeme yapılmış olup 1 ay hapis cezası aldık ve 53/1 c uygulanacak.Hapis cezası ise 5 yıl hagb uygulanarak karar verildi.Şimdi bu iyi mi kötü mü ?
Alıntı:
ATİBAR rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar bugün itibariyle mahkeme yapılmış olup 1 ay hapis cezası aldık ve 53/1 c uygulanacak.Hapis cezası ise 5 yıl hagb uygulanarak karar verildi.Şimdi bu iyi mi kötü mü ?
Ben hukukçu değilim ancak benim de 20 şubat'ta davam görülecek ve fikrim hem hapis cezası süresi olarak hemde Hagb olarak iyi olmuş. Aynı sınıfa giren herhangi bir şuçu tekrar işlemez iseniz 5 yıl sonra cezanızı çekmiz sayılırsınız bildiğim kadarıyla.
Şahsen ben cezanın para cezasına dönüştürülmesini tercih ederdim böyle kısa bir süre ceza alsaydım. Tekrar asla alkollü sürmem ancak benzeri sınıfa giren bir suç her an işlenebilir. Ne de olsa hayat bu...
Darısı bizimde başımıza...
P.S. : Yanlışım olabilir lütfen düzeltin.
1 ay hapis cezası, iyi halden indirimle 25 güne indirildi ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verdi hakim. yani 5 yıl içinde benzer suç işlemezsem dava kapanacak. 126 promil çıkmıştı bende. 140 ve üzeri olsa daha yüksek ceza verirdim dedi.
Benim duruşma 20 Şubatta görüldü, 1 ay hapis iyi halde 1/6 indirim onada Hagb verdi.
Para cezasına çevirilme yasaklanmış, dolayısıyla Hagb kaldı.
Alıntı:
ssertoglu rumuzlu üyeden alıntı
Benim duruşma 20 Şubatta görüldü, 1 ay hapis iyi halde 1/6 indirim onada Hagb verdi.
Para cezasına çevirilme yasaklanmış, dolayısıyla Hagb kaldı.
Geçmiş olsun ve bir daha böyle bir durumla karşılaşmayız inşallah.Benim gibi ömründe hiç yargı önüne çıkmamış birine bayağı ders oldu :(
muratkuru1979 geçmiş olsun kardeşim mahkeme sonucu ne oldu hakim ne karar kıldı bizi bilgilendirirsen çok sevinirim teşekkür ederim...