Her suça "tehlike suçu" olarak bakılsaydı, sokağa dahi çıkmamız suç olurdu...
Printable View
Her suça "tehlike suçu" olarak bakılsaydı, sokağa dahi çıkmamız suç olurdu...
Her kosulda dun gece yasadigim olayla ilgili buyuk pismanlik duyarak ,alkollu arac kullanmanin cok yanlis birsey oldugunun sonuna kadar savunucusuyum.
Kesinlikle refleksler ve muhakeme etkileniyor.Boyle caydirici kanunlarinda cok faydasi olacagina inaniyorum.
Su anda dersini fazla fazla almis bir insan olarak , beni endise ettiren yeni yasa ile nasil bir ceza sureci olacagi , prosedurun nasil isliyecegi.
Yorumunuza cok tesekkur ederim.
- - - Updated - - -
Iste beni de urkuten bu.
Herkes promili kadar yazsın.
Sevgili günlük,insanları anlamakta gene zorluk çektiğim bir gündeyim.Bir insan alkol aldıktan sonra neden araç kullanma garabetine düşer.Hani sokak arasında olsa neyse de,alkol kontrolünün yapıldığı yollar bellidir.Bile bile lades nasıl olurlar.
Savcinin iddianamesi bugun itibariyle elime gecti.
Beni su satirlarla " Bu itibarla ,
iddianamenin kabulu ile Turk Milleti adina,suphelinin kovusturmasinin yapilarak yuklenen sucu islediginin sabit olmasi halinde :
6487 sayili Kanun'un 19.maddesiyle degisik 2918 sayili Kanun'un 48/6 maddesi yollamasiyla TCK.179/3 maddesi uyarinca cezalandirilmasina,
Suphelinin TCK.53/1 maddesinde gosterilen haklari kullanmaktan yoksun birakilmasina,
Yapilan yargilama giderlerinin CMK.324 ve devami maddeleri uyarinca supheliye yuklendirilmesine,
karar verilmesi kamu adina talep ve iddia olunur " mahkemeye sevk ettiler.
Bu iddianame mahkemede acaba hakim tarafindan nasil bir cevap bulur.
Alacagim ceza acaba ne olur.
Beni bu konuda aydinlatabilirseniz cok minnetar olurum.
Acil cevaplarinizi lutfen lutfen bekliyorum.
Cok tesekkurler.
Daha once actigim sahsimla ilgili 29 Haziran gunu 1.39 promil ile yakalandigim konuyla ilgili bugun savcinin iddianamesi geldi.
Eski konuma ek olarak yazdim fakat sonuna attigi icin gozden kacabilir diye tekrar yazmak istedim.Umarim yanlis birsey yapmiyorumdur :)
Sizden ricam yeni yasa ile nasil bir ceza alirim konusunda bana bilgi verebilirseniz minnetar olur.
Beni su satirlarla
" Bu itibarla ,
iddianamenin kabulu ile Turk Milleti adina,suphelinin kovusturmasinin yapilarak yuklenen sucu islediginin sabit olmasi halinde :
6487 sayili Kanun'un 19.maddesiyle degisik 2918 sayili Kanun'un 48/6 maddesi yollamasiyla TCK.179/3 maddesi uyarinca cezalandirilmasina,
Suphelinin TCK.53/1 maddesinde gosterilen haklari kullanmaktan yoksun birakilmasina,
Yapilan yargilama giderlerinin CMK.324 ve devami maddeleri uyarinca supheliye yuklendirilmesine,
karar verilmesi kamu adina talep ve iddia olunur " mahkemeye sevk ettiler.
Cok tesekkurler.
Peki ayni durum ikinci kez tekrar etmisse ne olur.benim basimda boyle bi durum var.ikinci kez 1.20 promilden ehliyetimi kaptirdim ve aralik 12 de mahkemem var.yardimci olursaniz sevinirim
Merhaba;
Önceden sabıkanız yok ise HAGB kararı verilebilir açıklamanıza istinaden bir sorum olacak. Bu önceden sabıka yine bilinçli taksir sebebiyle ehliyetine el konulma ve aracın bağlanması şeklinde sonuçlanmasının ardından 6 ay geçmeden alkollü araç kullanıp kaza yapması halinde, devlet memuru olan sanık yine hapis cezası almaması mümkün olabilir mi? Bununla ilgili yorumunuz olabilirse çok sevinirim. Kafamı karıştıran kısım, alkol yasasındaki açıklamalarda 3 veya 3ten fazla olsa dahi bir şekikde idari para cezası söz konusu olabiliyorken, tck'ya göre hapis cezasına hükmolunabilmesi için kişinin önceki sabıkasındaki ölçüt ne olacaktır? Cevabınız büyük ölçüde aydınlanöamıza yardımcı olacaktır. Şimdiden teşekkür ediyorum.