Cevap: Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık
Önelikle merhaba
Size bir sorum olacakta acaba yardımcı olabilirmisiniz bundan 5 ay kadar önce internet üzerinden cep telefonu sattım zonguldaka benim bankaya borcum olduğundan dolayı hacize düştüm annemin adıyla gönderi yapmıştım kapıda ödemeli telefonu alan kişi savcılığa suç duyurusunda bulunmuş oyuncak telefon gönderdi diye daha sonra karakoldan çagırdılar ifade verdik ben telefonu sattığımı ve benim gönderdiğimi söyleyerek ifade verdim 1 ay kadar sonra tebligat geldi savcı yeersiz delilden davnın reddinew karar vermiş ogünler uyapa girdiğimde bana Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi Dosya Durumuİddianamenin Değerlendirilmesi Sonrası AçılışDava TürüBilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık dava açılmış müşteki sanık olarak yazıyor bir ceza alırmıyım sicilime işlermi ne:( yapmalıyım bana bilgi verirseniz çok sevinirim
Cevap: Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık
Ağır ceza mahkemesine itiraz edilmiş ve dava açılmasına karar verilmiş anladığım kadarıyla elbette kendinizi doğru ifade edip savunamazsanız ceza alabilirsiniz sicilinize de işleyebilir. Siz de bir avukat tutsanız iyi olur.